Skip to content
Aanvaardingsplicht batterijen > 20 kg: neem zoals Covico nu al je verantwoordelijkheid

Aanvaardingsplicht batterijen > 20 kg: neem zoals Covico nu al je verantwoordelijkheid

Hoe zorg je ervoor dat je als importeur/installateur van thuisbatterijen volledig ‘future proof’ bent? Je sluit je aan bij Bebat om toekomstige verantwoordelijkheden met betrekking tot de aanvaardingsplicht zonder stress op je af te laten komen. “Nu hebben we tenminste de zekerheid dat de batterijen goed zullen terechtkomen.” Aan het woord is Thibault Covemaeker, Head of Sales bij Covico. In dit interview vertelt hij over de gepersonaliseerde dienstverlening van Bebat en hoe je je bedrijf nu al kunt klaarstomen voor de toekomst.

Het West-Vlaamse bedrijf Covico is van heel wat markten thuis. Van projectontwikkeling over renovatieprojecten en gespecialiseerde bouwtechnieken tot de verhuur van verwarmingsketels. Twee jaar geleden werd een nieuwe dienstverlening aan het lijstje toegevoegd: de installatie van zonnepanelen en thuisbatterijen.

We focussen ons vooral op thuisbatterijen. Beschikt de klant al over een zonne-installatie, dan voorzien wij de thuisbatterij. Heeft de klant geen van beide, dan installeren wij zowel de zonnepanelen als de thuisbatterij.

- Thibault Covemaeker, Head of Sales bij Covico -

Lange levensduur vs. wettelijke verantwoordelijkheden

Als producent, invoerder en - in dit geval - installateur van thuisbatterijen draag je een grote verantwoordelijkheid. Je bent onderworpen aan de aanvaardingsplicht, waarbij je verplicht bent te registreren, recycleren, informeren en sensibiliseren. Taken waarop je als bedrijf niet alleen een antwoord moet vinden. Een partner als Bebat kan je hierin ondersteunen.

Thibault Covemaeker: “We wisten dat we op lange termijn verantwoordelijk zijn voor de verwerking van de batterijen, wanneer die hun beste tijd gehad hebben. In het geval van thuisbatterijen kan die termijn makkelijk oplopen tot 15 jaar. Net daarom lag er ook nog geen concreet plan op tafel. Bebat stelde ons daarop een raamcontract voor, waarin te lezen is dat we - van zodra dit nodig is - kunnen gebruikmaken van de nodige diensten.”

Momenteel hebben we al 150 thuisbatterijen geïnstalleerd. Het geeft ons een goed gevoel dat we nu al klaar zijn voor de toekomst.

- Thibault Covemaeker, Head of Sales bij Covico -

Is jouw bedrijf in orde ?

Is jouw bedrijf in orde ?

Doe de grote batterijtest: check of jouw bedrijf voldoet aan alle regels.

Doe de test