Skip to content

Onze services

Voor scholen, producenten, inzamelpunten, particulieren: we hebben we iets voor iedereen

Hoe werken we bij Bebat?

Bebat geeft al meer dan 20 jaar gebruikte batterijen een nieuw leven, door ze in te zamelen, te sorteren en te recycleren. De metalen en waardevolle materialen halen we eruit en die worden opnieuw als grondstof gebruikt. Alle andere stoffen worden natuurlijk ook netjes verwerkt. Wij zijn een milieuorganisatie met inzamelresultaten op wereldniveau en we streven ernaar om - samen met jou - steeds meer en beter te recycleren.

Wat doen we voor inzamelpunten

Ophaling aanvragen? Je gegevens aanpassen? 
Dat kan op myBebat.be, een handige online tool waar je met een simpele muisklik de status van ophalingen kan consulteren, een gratis ophaling kan aanvragen, je locaties kan beheren én je attesten kan opvragen.
Login in MyBebat

Wat we doen voor producenten en invoerders

Als producent/invoerder van op de Belgische markt gebrachte batterijen, of apparaten die werken op basis van batterijen, bent u onder meer verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van deze gebruikte batterijen. Er zijn ook andere verplichtingen, zoals o.a. de rapportering aan de gewestelijke overheden. Als beheersorganisme heeft Bebat een collectief systeem opgezet zodat haar deelnemers aan de aanvaardingsplicht inzake afgedankte batterijen kunnen voldoen. Indien u deelnemer van Bebat wil worden, kan u terecht op ons declaratieplatform: MyBatbase.
MyBatbase

Wat we doen voor scholen

Kom naar het huis van de batterij! Villa Pila is het interactieve bezoekersparcours van Bebat dat jij met je klas kan komen beleven. Je beleeft er op verschillende plaatsen het wonderlijke verhaal van batterijen: een spectaculaire show, een leuke animatiefilm, zelf leuke proeven uitvoeren of met de hele klas kwissen.
Bezoek aan Villa Pilla

Puntensaldo raadplegen? Artikelen bestellen? Ophaling aanvragen?Dat kan op MyBebat, een handige online tool waar je met een simpele muisklik je puntensaldo kan nakijken, je gegevens kan aanpassen, een gratis ophaling kan aanvragen én je punten kan inwisselen in onze online catalogus. 
Maar er is nog veel meer. Je vindt hier aankondigingen voor speciale acties, en je kan binnenkort de status van je ophalingen raadplegen en attesten downloaden. 
Login in MyBebat

Wat we doen voor elektrische voertuigen

Hybride, plug-in en elektrische wagens (EV) worden steeds populairder. De markt van EV-batterijen groeit bijgevolg razendsnel en de vraag naar second-life toepassingen en recyclage-oplossingen wordt dus groter. Bebat specialiseert zich al enkele jaren in batterijen voor elektrische voertuigen en wil graag haar kennis delen met auto-, bus- en vrachtwagenfabrikanten en -importeurs.
Ontdek ons aanbod

Daarnaast bieden we met ons Reneos-platform oplossingen op maat voor afgedankte EV-batterijen, niet alleen in België maar in heel Europa.
Ontdek Reneos

Ons sorteercentrum Sortbat

Ontdek ons eigen sorteercentrum, Sortbat, dat instaat voor het sorteren, beveiligen, inzamelen, hergebruiken en ontmantelen van beschadigde en niet-beschadigde batterijen.
Ga naar Sortbat

Misschien wil je dit ook wel lezen

Welkom in Villa Pila: het huis van de batterij

07 January 2019

In Villa Pila in Tienen maak je met je klas op een leuke manier kennis met batterijen. Je kunt er experimenten beleven, een sorteermachine van dichtbij bekijken en natuurlijk heel veel ontdekken en spelen.

Batterijen sorteren? Zo doen we dat

24 September 2018

Alle batterijen die je naar een Bebat inzamelpunt brengt, worden bij Sortbat in Tienen gesorteerd. Op die manier kunnen we ze verder recycleren. Kijk mee met hoe het sorteerproces verloopt…

Belgen zijn inzamelkampioenen: meer dan 3.000 ton gebruikte batterijen in 2017

07 June 2018

Het jaarverslag van Bebat is een feit, en dat betekent opnieuw een pak interessante feiten en cijfers over hoe Belgen gebruikte batterijen inzamelen. Hier een overzicht van onze opvallendste bevindingen over 2017.