Campagnes | Bebat Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagnes

Een inzamelactie in jouw buurt? Onze nieuwe TV spot? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste campagnes.

Inzamelpunt zoeken

Bebat beschikt over bijna 24.000 inzamelpunten. Dat is gemiddeld 1 inzamelpunt binnen een straal van 400 meter. Je gebruikte batterijen binnenbrengen was nog nooit zo makkelijk! Zoek hier een inzamelpunt in jouw buurt.

Lees meer Vind hier een inzamelpunt in je buurt!

Samen meer lege batterijen inzamelen in Brussel!

In Brussel worden er meer dan 5 miljoen batterijen vergeten in lades of in ongebruikte toestellen.Daarom dagen Bebat en Leefmilieu Brussel van 13 maart tot 14 april de Brusselaars uit: ga snel thuis op batterijenjacht!

Meer info!

Win 1 jaar groene energie!

Tussen 1 november en 31 december 2018 organiseerden wij een eindejaarstombola. De inzet? 1 jaar groene stroom! 

Ontdek de winnaars

Batterijen voor Bednet

Bebat is in 2018 één van de partners voor de Warmste Week, en draagt een steentje bij aan het goede doel Bednet. Hoe meer lege batterijen, hoe meer Bednet kinderen Bebat gelukkig kan maken! 

 

Ontdek hoe jij kan helpen!

Social Media Campagne Batterijker dan je denkt!

In november 2018 had Bebat weer een leuke actie op social media in petto: Batterijker dan je denkt. De actie vestigde aandacht op het feit dat je meer batterijen in huis hebt dan je denkt!

Ontdek de actie! Dit zijn de winnaars!

Vang batterizzles en win

Social media campagne: Batterizzle iz tha Shizzle

Ook in de zomer van 2018 had Bebat weer een leuke actie op social media in petto: Batterizzle iz tha Shizzle. De actie richtte zich op een jonger doelpubliek en vestigde aandacht op het feit dat ook coole homies hun gebruikte batterijen zeker moeten binnenbrengen.

Meer informatie? Dit zijn de winnaars

Social media campagne - Mei maand van de lege batterij

Via Facebook konden jullie racen naar het inzamelpunt en zo kans maken op verschillende leuke prijzen. De grote winnaar won een e-bike, 25 deelnemers wonnen een oplader en 100 deelnemers kregen een leuke totebag opgestuurd.

Dit zijn de winnaars

Win een set picknicktafels voor je gemeente

Win picknicktafels voor je gemeente!

Bebat daagde 5 jaar lang alle Belgische provincies beurtelings uit om zoveel mogelijk gebruikte batterijen per inwoner in te zamelen. De inzet: per provincie wordt er een set picknicktafels - gemaakt uitsluitend uit recycleerbare materialen - geschonken aan de winnaar.

Ontdek de resultaten!

Nostalgie Magic Tour

Bebat en Nostalgie deden een warme oproep om zoveel mogelijk lege batterijen en gebruikt speelgoed binnen te brengen tijdens de week van 30 november - 6 december, om zo minder bedeelde kinderen ook een leuk Sinterklaas cadeau te kunnen geven. 

K3 Scholenactie 2017

Via direct mailing, infomercials, oproepspots en sociale media werden directie en leerlingen van de lagere en kleuterscholen in Vlaanderen en Brussel gevraagd om zoveel mogelijk kg gebruikte batterijen per leerling in te zamelen tijdens de actieperiode (25-09 tot 20-10) en dit op een veilige en correcte manier. 

De school met het grootste gewicht in kg per leerling won een exclusieve voorstelling van de nieuwe K3 film in aanwezigheid van K3. De top 5 scholen werden beloond met een Ravotdag.

Dit zijn de winnaars

Social media campagne - Raad de plaat!

Bebat daagde iedereen via sociale media uit met raad de plaat! Degenen die de juiste plaat herkenden maakten kans op leuke prijzen zoals een luidspreker, een koptelefoon of een Spotify tegoedbon. 

speelplein voor uw dorp

Win een speelplein voor je gemeente 2017!

Van 1 tot 31 mei daagde Bebat voor de 5de keer provincies uit voor de ‘Win een speelplein voor je gemeente’ actie. In 2017 zou de strijd losbarsten in de provincies Limburg en Luik.

Ontdek het hier!

Social media campagne - Lenteschoonmaak

Via Facebook daagde Bebat jullie uit om te tellen hoeveel batterijen er in de schuif verstopt zaten. De deelnemers maakten kans op een robotstofzuiger of een jaarvoorraad van Ecover. 

Battery collection

Bebat op de Speelgoedfabriek

Dit jaar legden we onze gasten in de watten met een brede waaier aan toffe activiteiten. Ze konden op zoek gaan naar batterijen op een gigantische batterijenklimmuur, hun eigen inzamelkubus ontwerpen en experimenteren met energie in het gezelschap van de knotsgekke Professor Pil. En we deden er nog een schepje bovenop, er werden namelijk gezinstickets voor een K3 concert geloot. 

Dit zijn de winnaars

Win een after work party

Win een exclusieve after work voor je bedrijf

Bij Bebat zijn we van mening dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Daarom zetten wij dit jaar een B2B-actie op poten. In de tweede editie van deze actie waren het de Luikse en Limburgse bedrijven die de kans kregen om samen met de collega's een ontspannende avond te winnen.

Meer weten?

K3 inzamelactie

Win een exclusief concert op jouw school!

Tussen 2 mei en 20 mei daagden we alle Vlaamse scholen uit om zoveel mogelijk gebruikte huishoudelijke batterijen in te zamelen. De school die het grootste gewicht aan gebruikte huishoudelijke batterijen inzamelt per leerling, won een exclusief concert van K3 op school! Daarnaast maakte de beste school per provincie ook nog eens kans op een Ravotdag - een ganse dag vol spelplezier en animatie - exclusief bij jou op school!

Bekijk de aftermovie!

Maak kans op een unieke kampeerervaring @ AFF

Met Bebat naar het Absolutely Free Festival

Absolutely Free Festival is een tweedaags zomerfestival aan de voormalige mijnsite C-mine in Genk dat dit jaar plaatsvond op 5 en 6 augustus. Bij inlevering van minstens 3 gebruikte batterijen is het festival gratis. Dit jaar vond er een wedstrijd plaats op onze Facebookpagina om een unieke overnachting op het 'batterijenfestival' te winnen. 

Lees meer!

Win een speelplein voor je gemeente!

Tussen 1 september en 30 september 2016 daagde Bebat de gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant uit om zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. De inzet? Een milieuvriendelijk speelplein! De gemeentes Evere (Brussel), Steenokkerzeel (Vlaams-Brabant) en Court- Saint-Etienne (Waals-Brabant) waren dit jaar de beste leerlingen uit de klas.

Ontdek de resultaten!

Tree

20 jaar Bebat

Bebat bestaat 20 jaar en dat verdient een... boompje ! 

In 2015 vierden we bij Bebat onze 20ste verjaardag. Om dit te vieren organiseerden we een grote inzamelactie, in samenwerking met de containerparken. Bebat engageerde zich ertoe om voor elke 20 kilo ingezamelde lege batterijen een boom te schenken aan Natuurpunt voor de actie ‘Bos Voor Iedereen’. 

En de actie wierp meteen haar vruchten af; er werd maar liefst 44.943 kilo lege batterijen ingezameld in amper 1 maand tijd. Zo plantte Bebat dus 2247 bomen in Vlaanderen. 

 

Ontdek onze huidige TV campagne!

Nostalgie Magic Tour en Bebat Visual

Nostalgie Magic Tour

Ieder jaar rond de kerstperiode zet Bebat zich in samenwerking met de franstalige radiozender “Nostalgie” en de vzw Arc-en-ciel in om ook de minderbedeelde kinderen een magische kerstperiode te bezorgen. Het belangrijkste doel van de “Nostalgie Magic Tour” bestaat erin zoveel mogelijk speelgoed en gebruikte batterijen in te zamelen. 

Hoe meer speelgoed en gebruikte batterijen, hoe meer kinderen we gelukkig kunnen maken. De tour hield de afgelopen jaren onder andere halt in Bergen, Brussel, Charleroi, Luik, Nijvel,... In 2015 werden er niet minder dan 212 695 batterijen ingezameld!

Bebat daagt de stad Tienen uit

Bebat daagt de stad Tienen uit

Tussen 23 februari en 22 maart 2015 daagde Bebat alle inwoners van Tienen uit om op 1 maand tijd minimaal 1500 kilo lege batterijen in te zamelen. Indien geslaagd, dan zou Bebat investeren in het Vianderdomein. De inwoners van Tienen zetten hun beste beentje voor en slaagden met glans in deze opdracht: samen zamelden ze maar liefst 6237,44kg lege batterijen in. Door de inzamelactie van Bebat hebben de inwoners van Tienen maar liefst 4 keer zoveel ingezameld in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dankzij deze inspanning werd er eind mei 2106 een openluchtklasje in het Vianderdomein geopend.