Campagnes | Bebat Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagnes

Een inzamelactie in jouw buurt? Onze nieuwe TV spot? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste campagnes.

speelplein voor uw dorp

Win een speelplein voor je gemeente 2017!

Van 1 tot 31 mei daagt Bebat voor de 5de keer provincies uit voor de ‘Win een speelplein voor je gemeente’ actie. Dit jaar zal de strijd losbarsten in de provincies Limburg en Luik.

Ontdek het hier!

Battery collection

Bebat op de Speelgoedfabriek

Dit jaar legden we onze gasten in de watten met een brede waaier aan toffe activiteiten. Ze konden op zoek gaan naar batterijen op een gigantische batterijenklimmuur, hun eigen inzamelkubus ontwerpen en experimenteren met energie in het gezelschap van de knotsgekke Professor Pil. En we deden er nog een schepje bovenop, er werden namelijk gezinstickets voor een K3 concert geloot. 

Dit zijn de winnaars

Win een after work party

Win een exclusieve after work voor je bedrijf

Bij Bebat zijn we van mening dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Daarom zetten wij dit jaar een B2B-actie op poten. In de tweede editie van deze actie waren het de Luikse en Limburgse bedrijven die de kans kregen om samen met de collega's een ontspannende avond te winnen.

Meer weten?

K3 inzamelactie

Win een exclusief concert op jouw school!

Tussen 2 mei en 20 mei daagden we alle Vlaamse scholen uit om zoveel mogelijk gebruikte huishoudelijke batterijen in te zamelen. De school die het grootste gewicht aan gebruikte huishoudelijke batterijen inzamelt per leerling, won een exclusief concert van K3 op school! Daarnaast maakte de beste school per provincie ook nog eens kans op een Ravotdag - een ganse dag vol spelplezier en animatie - exclusief bij jou op school!

Bekijk de aftermovie!

speelplein voor uw dorp

Win een speelplein voor je gemeente

Tussen 1 september en 30 september daagde Bebat de gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant uit om zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. De inzet? Een milieuvriendelijk speelplein! Dit jaar waren de gemeentes Steenokkerzeel (Vlaams-Brabant), Evere (Brussel), en Court-Saint-Etienne (Waals-Brabant) de beste leerlingen uit de klas. 

Lees meer

Maak kans op een unieke kampeerervaring @ AFF

Met Bebat naar het Absolutely Free Festival

Absolutely Free Festival is een tweedaags zomerfestival aan de voormalige mijnsite C-mine in Genk dat dit jaar plaatsvond op 5 en 6 augustus. Bij inlevering van minstens 3 gebruikte batterijen is het festival gratis. Dit jaar vond er een wedstrijd plaats op onze Facebookpagina om een unieke overnachting op het 'batterijenfestival' te winnen. 

Lees meer!

Tree

20 jaar Bebat

Bebat bestaat 20 jaar en dat verdient een... boompje ! 

In 2015 vierden we bij Bebat onze 20ste verjaardag. Om dit te vieren organiseerden we een grote inzamelactie, in samenwerking met de containerparken. Bebat engageerde zich ertoe om voor elke 20 kilo ingezamelde lege batterijen een boom te schenken aan Natuurpunt voor de actie ‘Bos Voor Iedereen’. 

En de actie wierp meteen haar vruchten af; er werd maar liefst 44.943 kilo lege batterijen ingezameld in amper 1 maand tijd. Zo plantte Bebat dus 2247 bomen in Vlaanderen. 

 

Ontdek onze huidige TV campagne!

Nostalgie Magic Tour en Bebat Visual

Nostalgie Magic Tour

Ieder jaar rond de kerstperiode zet Bebat zich in samenwerking met de franstalige radiozender “Nostalgie” en de vzw Arc-en-ciel in om ook de minderbedeelde kinderen een magische kerstperiode te bezorgen. Het belangrijkste doel van de “Nostalgie Magic Tour” bestaat erin zoveel mogelijk speelgoed en gebruikte batterijen in te zamelen. 

Hoe meer speelgoed en gebruikte batterijen, hoe meer kinderen we gelukkig kunnen maken. De tour hield de afgelopen jaren onder andere halt in Bergen, Brussel, Charleroi, Luik, Nijvel,... In 2015 werden er niet minder dan 212 695 batterijen ingezameld!

Bebat daagt de stad Tienen uit

Bebat daagt de stad Tienen uit

Tussen 23 februari en 22 maart 2015 daagde Bebat alle inwoners van Tienen uit om op 1 maand tijd minimaal 1500 kilo lege batterijen in te zamelen. Indien geslaagd, dan zou Bebat investeren in het Vianderdomein. De inwoners van Tienen zetten hun beste beentje voor en slaagden met glans in deze opdracht: samen zamelden ze maar liefst 6237,44kg lege batterijen in. Door de inzamelactie van Bebat hebben de inwoners van Tienen maar liefst 4 keer zoveel ingezameld in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dankzij deze inspanning werd er eind mei 2106 een openluchtklasje in het Vianderdomein geopend.