Skip to content

Bebat, uw partner voor aftercare van EV batterijen

Een oplossing op maat voor batterijen van alle elektrische voertuigen

Ontdek hoe Bebat u kan helpen

Hybride, plug-in en elektrische wagens (EV) worden steeds populairder. De markt van EV-batterijen groeit bijgevolg razendsnel en de vraag naar second-life toepassingen en recyclage-oplossingen wordt dus groter. Bebat specialiseert zich al enkele jaren in batterijen voor elektrische voertuigen en wil die kennis nu delen met producenten en invoerders van wagens, bussen en trucks.

Bebat kan rekenen op meer dan 20 jaar ervaring in het ophalen, sorteren en recycleren van allerlei soorten gebruikte batterijen.

Spreek met een specialist af

Een oplossing op maat

Geen enkele situatie is identiek, daarom tekent Bebat voor elke producent of invoerder een oplossing op maat uit.

  • Compliance: De ophaling en verwerking van de batterijen wordt georganiseerd door de auto-invoerder. Bebat neemt de verplichte rapportering aan de overheden op zich. 
  • Logistiek: Bebat organiseert volgens de wensen van de auto-invoerder de ophaling van de EV-batterijen bij de dealers en ontmantelaars en zorgt voor transport naar de recycler of hergebruiker. Bovendien neemt Bebat de rapportering op zich.
  • Full service: Bebat ontzorgt de producent volledig. Compliance, ophaling, second-life en recyclage worden afgehandeld door ons.

Ervaring en expertise in huis

Net zoals de kleine huishoudbatterij is een EV-batterij geen oneindig leven beschoren. De EV-batterij vergt wel heel wat extra technische kennis. De laatste vijf jaar hebben we meer dan 10.000 EV-batterijen opgehaald en laten recycleren bij de beste recyclers in België en Europa.

Bebat kent dus de specifieke noden van deze sector en heeft heel wat expertise in huis:

  • Recyclage-experten - met kennis van de beste recycling procédés in Europa
  • ADR-specialisten - thuis in het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen
  • High-voltage techniekers -  gespecialiseerd in ontmanteling en diagnose

Daarnaast hebben we een netwerk van gespecialiseerde partners voor second-life oplossingen én kunnen we binnenkort uitpakken met een eigen diagnosecentrum.

Reneos, een Europese oplossing op maat

Met Reneos zorgen we voor een veilige inzameling en recyclage over heel Europa. Onze dienstverlening kent weinig grenzen. Centraal staat wat ú precies wilt. U beslist welke diensten u nodig hebt, in welk(e) landen, in samenwerking met de batterij-partner in uw eigen land of de partner uit het netwerk die u verkiest, …

 
We maken het u ook graag gemakkelijk: 

  • u overlegt met één SPOC (contactpersoon), 
  • logt in op één online platform waar u alles kan volgen op heldere dashboards en
  • krijgt één factuur voor wat Reneos over heel Europa doet. 

Ons platform wordt gebruikt door autoconstructeurs en dealers, transport- en ontmantelingsbedrijven en recyclers.

Meer weten?

Hier ziet u snel waarvoor Reneos staat

 

Heb jij een vraag?

Bebat heeft dus altijd een oplossing op maat voor u. Maak een afspraak met één van onze specialisten op emobility@bebat.be of op het nummer + 32 (0)16 76 88 11

E-books

Geboeid door de wereld van e-mobility? Ontdek er alles over in onze e-books!

Lees meer

Misschien wil je dit ook wel lezen

Hoe Noorwegen topprestaties in e-mobility neerzet

22 October 2018

Een interview met Fredrik Andresen, CEO van het Noorse bedrijf Batteriretur, over de uitdagingen en kansen in het veilig verwerken van EFV-batterijen.

Wat is de levensduur van de batterij van een elektrische auto?

23 July 2018

Elektrische wagens worden steeds populairder. Maar ken jij de levensduur van de batterij van een elektrische auto? Lees er alles over in deze blogpost.

De populairste elektrische voertuigen

26 September 2018

Elektrische voertuigen: welke soorten zijn vandaag, in 2020, al populair op de Belgische markt? En hoe zit het met de verschillen in populariteit? Ontdek het hier.