Skip to content

Blog

Alles wat je moet weten over batterijen

Vind jij alle batterijen in de keuken?

In de keuken zijn er relatief weinig toestellen op batterijen. Waar je toch batterijen kan vinden - ook in kleinere apparaatjes - lees je hier. Mét veiligheidstips.

2020: Uiterlijke betalingsdata | Bebat

23 June 2020

Naar aanleiding van de coronacrisis voorzag Bebat uitstel van aangiftes en betaling voor haar deelnemers. Bekijk hier wat de uiterlijke betalingsdata zijn in deze uitzonderlijke regeling.

veiligheid

Betere en veiligere batterijen: 5 recente mijlpalen

18 May 2020

Het onderzoek naar betere batterijen zit in een stroomversnelling. Veiliger, schoner, compacter, performanter zijn keywords voor de onderzoekers. Vijf innovatieve mijlpalen in 2019.

tips & tricks , recyclage

Campagne batterijtesters voorlopig geannuleerd

05 May 2020

Normaal gezien organiseerde Bebat in samenwerking met de OVAM van 5 tot en met 15 mei een actie met batterijtesters in de recyclageparken. Omwille van het Coronavirus kan deze actie jammer genoeg niet doorgaan.

tips & tricks , recyclage

Lentepoets? Krijg hulp van deze toestellen met batterijen

31 March 2020

Deze lentepoets efficiënter aanpakken? Ontdek snel de hulp die deze toestellen met batterijen je aanbieden...

tips & tricks , veiligheid

Batterijen thuis veilig bewaren

31 March 2020

Wat is de beste manier om batterijen ondertussen thuis veilig te bewaren en wat kan je doen als er toch iets fout loopt? In deze post vind je enkele tips en oplossingen die een antwoord op die vragen bieden.

deelnemers

Voldoen aan de aanvaardingsplicht in slechts 2 minuten: zo pakt elektronicaproducent E.D.&A. het aan

20 March 2020

Niet langer dan 2 minuten, zolang duurt het voor elektronicaproducent ED&A om maandelijks in orde te zijn met de aanvaardingsplicht. Lees hier het volledige verhaal.

deelnemers

Wat verwacht Bebat van jou als deelnemer?

20 March 2020

Bebat ontzorgt zijn deelnemers wat betreft de aanvaardingsplicht voor gebruikte batterijen. Wat wordt nog van jou verwacht? En wat wordt erg gewaardeerd?

deelnemers , wetgeving

Is jouw bedrijf in orde met de wettelijke aanvaardingsplicht voor batterijen?

04 February 2020

Importeer of verkoop je batterijen of toestellen met batterijen in België? Dan moet je voldoen aan de wettelijke zgn. aanvaardingsplicht. Lees hier hoe Bebat jou daarbij helpt.

deelnemers

Aansluiten bij Bebat: zoveel kost je dat

04 February 2020

Breng je batterijen op de markt en wil je graag dat Bebat je ‘ontzorgt’ rond gebruikte batterijen? Lees dan hier hoeveel het kost en wat je er precies voor terugkrijgt.