Skip to content

Blog

Alles wat je moet weten over batterijen

Vind jij alle batterijen in de keuken?

In de keuken zijn er relatief weinig toestellen op batterijen. Waar je toch batterijen kan vinden - ook in kleinere apparaatjes - lees je hier. Mét veiligheidstips.

Welke batterijen gebruik ik voor mijn toestel? Herlaadbaar versus niet-herlaadbaar

17 November 2020

Niet-herlaadbare batterijen worden ook wel eenmalige of primaire batterijen genoemd, want je kan ze maar één keer gebruiken. Oplaadbare batterijen vinden we dan weer terug in laptops, mobiele telefoons, fototoestellen, tablets, … Telkens deze leeg zijn, kunnen we ze gewoon opnieuw opladen.

Wat moet ik doen met mijn (lege) batterijen?

17 November 2020

Oude, lege batterijen moeten ingeleverd worden bij Bebat om dan gerecycleerd te kunnen worden. Batterijen dienen dus met zorg bewaard, ingezameld en verwerkt te worden, en horen zeker niet thuis in de vuilnisbak.

Verschillende soorten batterijen mengen: doen of niet?

17 November 2020

Meng geen oude met nieuwe batterijen, of batterijen met verschillende samenstellingen of van verschillende merken.

Hoeveel batterijen heb jij in huis? Meer dan je denkt!

16 November 2020

Je hebt 2,5 keer meer batterijen in huis dan je denkt. Een gemiddeld Brussels gezin heeft 83 batterijen in huis, waarvan er ongeveer 18 leeg zijn.

deelnemers , wetgeving

Thuisbatterijen, wettelijke verplichtingen en een zonnige toekomst

01 November 2020

Thuisbatterijen bieden veel perspectieven voor wie ze op de Belgische markt brengt. Met Bebats dienstverlening op maat rond de aanvaardingsplicht wordt de toekomst pas echt zonnig.

e-mobility

Aanvaardingsplicht batterijen > 20 kg: neem zoals Covico nu al je verantwoordelijkheid

14 September 2020

Thuisbatterijen hebben een lange levensduur. Waarom zou je als importeur/ installateur nu al nadenken over de aanvaardingsplicht? Om zonder zorgen de toekomst tegemoet te zien. Lees het verhaal van Covico.

tips & tricks , veiligheid

Maak kennis met je aftercare partner - Bebat

14 September 2020

Val je onder de aanvaardingsplicht voor tractiebatterijen? Dan wordt Bebat je partner voor de aftercare, van inzameling en transport tot recyclage, in binnen- en buitenland. Lees meer >

deelnemers , wetgeving

Dé oplossing voor inzameling en recyclage van afgedankte thuisbatterijen > 20 kg

11 September 2020

Actief in zonne-energie en/of thuisbatterijen? Sluit dan een overeenkomst met Bebat voor de inzameling en verwerking van afgedankte lithium-ion batterijen > 20 kg.

deelnemers , wetgeving

Aanvaardingsplicht: wat houden rapportering, preventie en sensibilisering precies in?

10 September 2020

Val je onder de aanvaardingsplicht voor afgedankte batterijen, dan ben je verplicht te rapporteren aan de overheid én mee te werken aan preventie en sensibilisering. Wat is dat precies?