Skip to content
5 originele dagtrips met elektrische voertuigen

5 originele dagtrips met elektrische voertuigen

Wij Belgen houden wel van een goede daguitstap: een nieuwe activiteit uitproberen, een museum bezoeken, een stad ontdekken,... Wist je dat er heel wat originele manieren zijn om een streek of stad op een andere manier te ontdekken? We verzamelden vijf leuke ideeën voor daguitstappen met originele elektrische voertuigen. Ontdek ze allemaal!

Elektrische boot

Elektrisch varen in Gent of Dinant

De wereld ziet er mooier uit vanop het water. Rustig door het landschap waden, zalig. Maar het geluid van zo’n sputterende boordmotor kan soms roet in het eten gooien. Hierdoor versta je elkaar enkel door te schreeuwen. “MOOI HE!!!!” Neen, dat kan leuker. Daarom huur je best een elektrische boot: zonder vaarbewijs vaar jij een dagje door Gent of Dinant.

Met het hele gezin in een e-moke

Midden in het mooie Limburg kan je met het hele gezin prachtige rondritten maken in een e-moke, een grappig elektrisch wagentje waar je met z’n vieren in kan. Kies één van de uitgestippelde routes in het glooiende Haspengouw of de betoverende Voerstreek en maak er een onvergetelijke dag van. Je hebt gegarandeerd heel wat bekijks en je maakt die dag vast fantastische familiefoto’s in en rond de e-moke.

Gaan en staan in Brussel op een e-step

Ontdek onze hoofdstad op dé handigste manier: per elektrische step! In Brussel kan je er namelijk op verschillende punten eentje huren voor 3 tot 48 uur. De step weegt ongeveer 6 kilogram en is opvouwbaar, zodat je hem kan meenemen op het openbaar vervoer. Stippel alvast je route uit voor een weekendje Brussel aan 24 km per uur. 

Elektrische steps

Elektrisch rijden, dat kan ook pure fun zijn voor zij die graag sportief rijden. De laatste twee activiteiten die we in petto hebben, zijn dan ook speciaal voor hen.

Het racecircuit op met een e-kart

We nemen meteen een vliegende start. Het racen met elektrische voertuigen wint steeds meer aan populariteit. Met kleine en vinnige - maar veilige - elektrische wagentjes scheur je door de bochten: dat is kicken. Reserveer jouw plekje op de racebaan, zoals op het kartingcircuit van Gent of Charleroi. Samen met je familie, vrienden of collega’s testen wie de Lewis Hamilton van de hoop is. Kom jij als eerste over de finish? 

Altijd al eens met een Tesla willen rijden?

Iedereen kent Tesla, de elektrische wagens van Elon Musk. Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om met één van deze auto’s te rijden? Dan probeer je dat toch gewoon een dagje uit? Op een racecircuit haal je het onderste uit de kan in deze 100% elektrische wagen. Beleef een echte Tesla-ervaring!

E-mobility: hoe ver staan we en wat kunnen we nog leren?

E-mobility: hoe ver staan we en wat kunnen we nog leren?

Van e-bikes tot drones: ontdek hoe populair e-mobility is in ons land, wat we doen met al die batterijen en wat we nog kunnen leren voor de toekomst.

Ontdek onze e-books