Skip to content

Batterijen in de koelkast bewaren, of beter niet?

De koelkast verlengt de levensduur van batterijen. Feit of fictie?

FICTIE!

Soms hoor je wel eens het advies om batterijen in de koelkast te bewaren, omdat je zo de levensduur van je batterij zou kunnen verlengen ... Maar dat is géén goed idee, en wel om twee eenvoudige redenen:

Temperatuur: te laag

Batterijen houden van een koele omgeving: tussen de 15 en 17°C. Een koelkast is dus strikt genomen te fris om batterijen in te bewaren. Heb je een koele binnenberging? Dan leg je je batterijen het best daar. Indien niet, dan houden batterijen het meest van kamertemperatuur.

Vochtigheid: te hoog

Nog belangrijker dan de temperatuur is de vochtigheidsgraad van de omgeving. Batterijen moeten droog bewaard worden … en in de koelkast is het best vochtig. Ook in een buitenschuur of tuinhuis kan het te vochtig zijn.

Batterijen altijd op kamertemperatuur en droog bewaren, dus!

 bewaren batterijen


Op zoek naar een inzamelpunt?

Vind er hier eentje in jouw buurt.


Vind een inzamelpunt  

Misschien wil je dit ook wel lezen

Wat is het verschil tussen een hybride, plug-in hybride en elektrische auto?

17 July 2018

Er zijn al heel wat elektrische wagens op de markt. Maar wat is nu precies het verschil tussen hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto’s? Lees het in deze blogpost.

Vergeet jij steeds je lege batterijen in te zamelen? Met deze 5 tips onthoud je het wel!

17 December 2018

Lege batterijen inzamelen, we vergeten het nogal makkelijk. Deze slimme tips zijn de ideale ezelsbruggetjes om het nooit meer over het hoofd te zien. Lees ze in deze blogpost.

Wat is de levensduur van de batterij van een elektrische auto?

23 July 2018

Elektrische wagens worden steeds populairder. Maar ken jij de levensduur van de batterij van een elektrische auto? Lees er alles over in deze blogpost.