Skip to content
Spelen batterijen verstoppertje?

Spelen batterijen verstoppertje?

Wist je dat er zich gemiddeld 30 lege batterijen in jouw huis verstoppen? Batterijen zie je vandaag echt overal… ook als je ze niét meteen ziet. Denk maar aan de batterijen in je headset, je boormachine of die van je elektrische fiets. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Door die ‘niet-zichtbare batterijen’ vanaf nu op een heel simpele manier zichtbaar te maken, willen we bij Bebat iedereen helpen om in de toekomst echt álle batterijen te recycleren.

Wij Belgen zijn wereldkampioen in het inzamelen van batterijen. En dat is goed nieuws, want Bebat schenkt al die ingezamelde batterijen een nieuw leven door er de metalen en andere grondstoffen uit te halen en ze opnieuw te gebruiken in andere toepassingen. Zink en staal voor een gieter, een driewieler of een kruiwagen. Nikkel, koolstof, staal, titanium, kobalt, lood en plastic voor een bril, een wekker of een kookpot enz.

Ijsbeer speaker picto

Niet-zichtbare batterijen

Wereldkampioen zijn is mooi en daar mogen we met zijn allen ook best wel trots op zijn. Maar wereldkampioen blijven, dat is een ander paar mouwen. Want vandaag zijn er steeds meer batterijen waar we ons niet bewust van zijn. Batterijen die we bijgevolg ook niet genoeg recycleren. We zouden ze kunnen omschrijven als ‘niet-zichtbare batterijen’. Zoals deze in je tandenborstel of die in je tablet of je muziekbox.

Ook uit die ‘niet-zichtbare batterijen’ wil Bebat de grondstoffen en andere zeldzame metalen recupereren, zodat deze niet meer uit de natuur ontgonnen moeten worden. Maar dan moeten we dus wel met zijn allen ook deze ‘niet-zichtbare batterijen’ zo massaal mogelijk binnenbrengen.

Geen verstoppertje meer

Bij Bebat willen we graag iedereen zo goed mogelijk helpen om echt álle batterijen in te zamelen. Om te helpen dat voor elkaar te krijgen introduceren we bij Bebat een nieuw icoontje. Een simpele en efficiënte manier om ‘niet-zichtbare batterijen’ zichtbaar te maken voor iedereen! Dit nieuwe icoon zie je onder meer verschijnen in onze nieuwste reclamecampagne. 

Boormachine picto

Het nieuwe icoon doet ons trouwens ook met zijn allen beseffen hoeveel van dergelijke ‘niet-zichtbare batterijen’ er wel rondom ons bestaan! En dat is goed, want hoe meer we ons bewust zijn van die ‘niet-zichtbare batterijen’, hoe meer we ook die batterijen met zijn allen zullen binnenbrengen. Wat dan weer goed is voor de natuur. En wat goed is voor de natuur, is goed voor ons allemaal. Want daar gaat het uiteindelijk om, toch?

Met zijn allen ons steentje, en batterijtje, bijdragen. Vandaag en morgen. Zichtbaar en niet zichtbaar. Want batterijen recycleren, dat doe je voor elkaar. 

Op zoek naar een inzamelpunt?

Op zoek naar een inzamelpunt?

Vind er hier eentje in jouw buurt.

Vind een inzamelpunt