Skip to content
Batterijen inzamelen? Samen met Arc-en-Ciel doen we kansarme kinderen daar een groot plezier mee.

Batterijen inzamelen? Samen met Arc-en-Ciel doen we kansarme kinderen daar een groot plezier mee.

Plezier maken is iets wat voor álle kinderen zorgeloos moet kunnen, vinden de organisatoren van de vzw Arc-en-Ciel. Daar is Bebat het helemaal mee eens! Daarom zetten we ieder jaar onze schouders onder een grootschalige inzamelactie met Nostalgie, ten voordele van kansarme kinderen. Arc-en-Ciel ontvangt van Bebat een cheque om een duurzaam project te verwezenlijken waar de kinderen echt iets aan hebben.

Arc-en-Ciel: een regenboog van plezier

Als je op een regenachtige dag opeens een regenboog ziet verschijnen, is dat altijd een beetje magisch. Zo moet het ook voelen voor kinderen in moeilijke situaties die de kans krijgen om bij Arc-en-Ciel (Frans voor ‘regenboog’) zorgeloos plezier te komen maken.

Arc-en-Ciel is een prachtige vzw die alles in het werk stelt om leuke activiteiten voor kansarme kinderen te organiseren. Want die hebben ook recht op actieve en educatieve vrijetijdsbesteding, vinden de organisatoren. Maar liefst 25.000 kinderen en jongeren hebben al kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan creatieve, energieke en plezierige activiteiten.

Batterijen inzamelen tijdens de Nostalgie Magic Tour

Al 10 jaar lang organiseren Bebat en Nostalgie samen de Nostalgie Magic Tour: een grote actie om speelgoed en gebruikte batterijen in te zamelen ten voordele van kansarme kinderen.

Vorig jaar verzamelden we met de magische Nostalgie-caravan maar liefst 16.841,20 kilo gebruikte batterijen in 6 verschillende steden. Dankzij de gezamenlijke inspanning van duizenden mensen, kan Bebat een cheque schenken aan Arc-en-Ciel.

Arc-en-ciel info

Elk jaar een duurzaam project

Met de donatie van Bebat kan Arc-en-Ciel ieder jaar een duurzaam project verwezenlijken.

Het project voor volgend jaar is om een openluchtpodium te maken voor creatieve workshops zoals dans en theater.

- Thibaut de Radiguès, coördinator van Arc-en-Ciel -

Thibaut de Radiguès, coördinator van Arc-en-Ciel

- Thibaut de Radiguès, coördinator van Arc-en-Ciel -

Openlucht podium opbouw

Voor Bebat is het belangrijk om Arc-en-Ciel te ondersteunen op een duurzame manier. We zijn er van overtuigd dat een klein gebaar het verschil kan maken.

- Fatima Boudjaoui, Corporate Communication Manager -

Fatima Boudjaoui, Corporate Communication Manager

- Fatima Boudjaoui, Corporate Communication Manager -

Het inzamelen van batterijen is niet alleen goed voor het milieu, het kan dus ook iets betekenen voor kinderen in een moeilijke situatie.

Bedankt aan iedereen die met batterijen of speelgoed heeft bijgedragen aan dit hartverwarmende initiatief. Wij wensen de kinderen bij Arc-en-Ciel veel speelplezier!

Nostalgie Magic Tour 2022

Wil jij dit warme project steunen? Nu is het moment, want de meest magische tijd van het jaar is weer aangebroken! Breng deze week je speelgoed en/of lege batterijen binnen, tijdens de Nostalgie Magic Tour 2022.

Check hier op welke dag het Nostalgie-team bij jou in de buurt passeert:

  • Maandag 28/11 van 9u tot 19u - IKEA Aarlen
  • Dinsdag 29/11 van 9u tot 19u - IKEA Bergen
  • Woensdag 30/11 van 9u tot 19u - SHOPPING Nivelles
  • Donderdag 01/12 van 9u tot 19u - CARREFOUR Jambes
  • Vrijdag 02/12de van 9u tot 19u - IKEA Anderlecht
  • Zaterdag 03/12 - IKEA Luik 

Ontdek de Nostalgie Magic Tour 2022