Skip to content
Inzamelpunt worden

Inzamelpunt worden

Waarom en hoe kan je inzamelpunt worden?

Moet ik inzamelpunt worden?

Wettelijk gezien moet elk winkelpunt dat batterijen verkoopt, gebruikte batterijen terugnemen. Maar daarnaast kan je ook inzamelpunt worden vanuit ecologisch oogpunt, of omdat je als bedrijf zelf veel batterijen gebruikt.

Wil je weten wat het precies inhoudt om een Bebat inzamelpunt te worden?

Ontdek het in onze handige brochure

   
shop owner checking item

Ik ben een winkel en verkoop batterijen of toestellen met batterijen

Wettelijk ben je als verkooppunt van batterijen of toestellen met batterijen ook verplicht gebruikte batterijen terug te nemen, en dit zonder aankoopverplichting. Dit is de aanvaardingsplicht. Als je Bebat inzamelpunt wordt, nemen wij gratis deze aanvaardingsplicht van je over. Bebat levert gratis het nodige inzamelmateriaal, zorgt voor een tijdige ophaling, en garandeert dat de batterijen op een correcte en optimale manier verwerkt en gerecycleerd worden. Het inzamelpunt is heel herkenbaar én biedt bovendien een extra service aan jouw klanten, want zo kunnen ze op een makkelijke manier hun steentje bijdragen aan het milieu.

Registreer je hier als inzamelpunt

Ik ben een bedrijf

Sinds 1/7/2014 dienen bedrijven in Vlaanderen hun afval te scheiden per fractie. Batterijen is daar één van. Je kan als bedrijf ervoor kiezen om kleine inzameldozen te plaatsen en deze op regelmatige basis zelf naar een Bebat inzamelpunt te brengen. Als je veel batterijen verbruikt, is het makkelijk om Bebat inzamelpunt te worden. Ook voor grootverbruikers van batterijen bieden we oplossingen op maat. Bedrijven moeten bovendien een attest kunnen voorleggen dat de batterijen op een correcte manier werden aangeboden voor recyclage. Door inzamelpunt te worden van Bebat, zorgen wij ervoor dat u wettelijk voldoet aan deze verplichting.

Registreer je hier als inzamelpunt

employees discussing about stuff instead of working
view of a classroom with kids

Ben je een school?

Voor scholen heeft Bebat een speciaal inzamelprogramma ontwikkeld. Per kilo batterijen die wordt ingezameld, ontvang je als school 1 punt en met deze punten kan je educatief materiaal aankopen.

Meer over het scholenprogramma Ontdek Villa Pila

Andere

Wil je vanuit ecologische overtuiging graag een inzamelactie organiseren met je bedrijf? Wil je een Bebat inzamelunit als extra dienstverlening aanbieden aan je medewerkers? Of wil je met je vereniging graag je steentje bijdragen aan het milieu? Dan kan ook jij je registreren als Bebat inzamelpunt

Registreer je hier als inzamelpunt

Battery packs