Skip to content
Behind the scenes bij Bebat: fieldmedewerker Peggy nam een hele dag de fiets

Behind the scenes bij Bebat: fieldmedewerker Peggy nam een hele dag de fiets

Wat als… je werk en sport kan combineren? Want van een hele dag zitten – of dat nu op een bureaustoel is of in de auto – wordt je lijf niet meteen vrolijk. Fieldmedewerker Peggy liet haar auto staan en nam een hele dag de fiets. Bestemming: Bebat-inzamelpunten in Antwerpen.

De werkdag van een fieldmedewerker

De fieldmedewerkers zijn voor de inzamelpunten hét gezicht van Bebat. Zo is Peggy het aanspreekpunt van alle inzamelpunten in de provincie Antwerpen. Ze kunnen met al hun vragen en opmerkingen bij Peggy terecht, of ze vragen of de fieldmedewerker eens langskomt. Peggy plant ook regelmatig zelf bezoekjes aan de inzamelpunten om materiaal aan te vullen, te checken of de inzamelton nog goed staat of om vragen te beantwoorden. Gewoonlijk bezoekt ze de inzamelpunten met de wagen, maar toen ze haar bezoekjes in het centrum van Antwerpen plande, kreeg ze een idee waar ze meteen wild enthousiast over was. Haar verantwoordelijke was ook direct mee met het idee en zo begon ze haar planning op te stellen.

De fieldmedewerkers zijn voor de inzamelpunten hét gezicht van Bebat. Zo is Peggy het aanspreekpunt van alle inzamelpunten in de provincie Antwerpen.

Antwerpen bikes

Op twee wielen door ’t stad

Peggy is één van de Bebat Health Champions – een initiatief dat de werkdagen bij Bebat gezonder wil maken – en dat zette haar aan het denken: heeft ze de auto eigenlijk wel elke dag nodig? Kan ze bepaalde bezoeken niet zo plannen dat ze met de fiets zou kunnen gaan? In de binnenstad van Antwerpen verplaats je je in elk geval sneller op twee wielen, en fietsen is ook nog eens gezonder én leuker. Zo gedacht, zo gedaan: Peggy huurde handig een fiets bij Velo Antwerpen – uiteraard betaalde Bebat – en snorde vlotjes Koning Auto voorbij. Haar wagen liet ze achter op een gratis park & ride parking uit de stad. 

Slim plannen

Op de fiets kan je natuurlijk geen zwaar materiaal meenemen, maar dat hoeft ook niet altijd. Peggy zette alle bezoekjes op een rij waarvoor ze alleen haar iPad, inzamelzakjes en -kubussen hoefde mee te nemen in haar rugzak, en stippelde vooraf een route uit door het centrum van Antwerpen. Het resultaat overtrof haar verwachtingen. Ze kon maar liefst 29 inzamelpunten bezoeken op één dag: dat zijn er dubbel zo veel als op een werkdag met de auto.

Route Antwerpen Peggy

Iedereen wint

Het is duidelijk: Peggy’s experiment is meer dan geslaagd. Ze was een hele dag in beweging, spaarde in één moeite het milieu – want met een fiets stoot je geen fijnstof uit – en kon tegen de verwachtingen in méér inzamelpunten bezoeken dan met de wagen. Zo werden in één keer heel wat to do’s afgevinkt, inclusief dat bezoekje aan de fitness. Heel wat andere Bebat-fieldmedewerkers voelen het met die dagelijkse filestress in het achterhoofd vast kriebelen om eens hetzelfde te proberen. Ga op zoek naar een alternatieve manier om je werkroutine wat sportiever te maken en stel je idee voor aan je baas. Het voorbeeld van Peggy spreekt alvast tot de verbeelding. Doen!

Op zoek naar een inzamelpunt?

Op zoek naar een inzamelpunt?

Vind er hier eentje in jouw buurt.

Vind een inzamelpunt