Hoe aansluiten bij Bebat? | Bebat Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe aansluiten bij Bebat?

Makkelijker dan u denkt!

Aansluiten bij Bebat kan in 3 eenvoudige stappen:

Aansluiten bij Bebat gebeurt volledig elektronisch:

  1. U geeft uw gegevens in via ons deelnemersplatform myBatbase
  2. De handtekeningsbevoegde ondertekent via dit platform elektronisch de Toetredingsovereenkomst
  3. ​U betaalt een jaarlijkse administratieve deelnemingsbijdrage van 60€ (excl. btw)

Ja ik wil mij aansluiten bij Bebat

Wat verwachten we van u als deelnemer?

Retroactiviteit

Wanneer u zich aansluit bij Bebat, dient u zich retroactief in orde te stellen met de aanvaardingsplicht.

Bebat wil hiermee discriminatie voorkomen ten aanzien van bedrijven die zich reeds van bij de start van hun activiteit in regel stelden met de aanvaardingsplicht.

Invoerders en producenten die zich niet van bij de start van hun activiteiten aangesloten hebben bij Bebat, moeten voor de batterijen of toestellen met batterijen die ze in het verleden op de markt gebracht hebben ook aangifte doen bij Bebat - tenzij ze hiervoor zelf reeds voldaan hebben aan de aanvaardingsplicht.

Deze aangifte heeft betrekking op alle batterijen die op de markt zijn gebracht tot 3 jaar voorafgaand aan de aansluitingsdatum.

Buitenlandse deelnemers

Als Belgisch bedrijf heb je de mogelijkheid om de aanvaardingsplicht te laten overnemen door een buitenlandse leverancier. Dit kan interessant zijn voor bedrijven die kleine hoeveelheden batterijen of toestellen met batterijen op de markt brengen.

Opgelet! Zolang de buitenlandse leverancier niet is aangesloten bij Bebat, moet de Belgische producent / invoerder zelf de aanvaardingsplicht vervullen.

Internetverkoop / gevolmachtigde

Buitenlandse bedrijven die via het internet batterijen of toestellen met batterijen aanbieden aan particulieren, zijn tevens onderworpen aan de aanvaardingsplicht en kunnen zich hiervoor aansluiten bij Bebat.