Skip to content
Samen meer lege batterijen inzamelen in Brussel

Samen meer lege batterijen inzamelen in Brussel

Wist je dat een Brussels gezin gemiddeld 86 batterijen in huis heeft? En dat er daarvan 10 leeg zijn?

In Brussel worden er meer dan 5 miljoen batterijen vergeten in lades of in ongebruikte toestellen.Daarom dagen Bebat en Leefmilieu Brussel van 13 maart tot 14 april de Brusselaars uit: ga snel thuis op batterijenjacht! Kijk in schuiven, kasten, de keuken, de garage, de berging, de kelder en de op zolder en verzamel al je lege batterijen!Test ze en breng ze binnen bij in inzamelpunt in je buurt. Samen zamelen we meer lege batterijen in in Brussel!

Waar breng je ze binnen, hoe en wanneer?

Tussen 13  en 15 maart ontvangen alle Brusselaars een handige inzamelkubus in de brievenbus. Test je batterijen, verzamel alle lege exemplaren en breng ze regelmatig binnen in 1 van onze 2.200 inzamelpunten in Brussel. Ook in jouw buurt is er zeker één: denk aan supermarkten, doe-het-zelf zaken, speelgoed- en elektrowinkels of ook Recyparken en publieke en private instellingen.

Vind een inzamelpunt in je buurt!

Battery packs
Batterijen verschillend

Welke lege batterijen breng je binnen bij Bebat?

  • Alle lege batterijen, knoopcellen en zelfs herlaadbare batterijen (zodra ze niet meer oplaadbaar zijn).
  • Alle accu’s en batterijen uit toestellen zoals GSM’s, draagbare computers, scheerapparaten, boormachines, radio’s, fototoestellen en camera’s , speelgoed, afstandsbedieningen, enz.

Ken jij alle batterijen al?

Met de steun van Leefmilieu Brussel

Leefmilieu Brussel is de overheidsdienst voor milieu en energie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Samen met Bebat moedigt Leefmilieu Brussel alle Brusselaars aan om samen meer lege batterijen in te zamelen in Brussel!

Meer weten? https://leefmilieu.brussels

Logo brussel leefmilieu
Logo Zero Waste

Meer weten over Zero Waste?

Zero afval is een onomkeerbare beweging die de hoeveelheid afval die wij produceren wil herleiden tot een verwaarloosbare hoeveelheid.

Meer weten? http://zeroafval.environnement.brussels