Skip to content

Lege batterijen? Recycleer ze!

Wist je dat lege batterijen een bron van schaarse grondstoffen zijn die we goed kunnen recycleren? Laat die lege batterijen dus niet rondslingeren of in een afgedankt toestel steken, maar verzamel ze in het Bebat-doosje om binnen te brengen in een inzamelpunt.

Zo gaan de recycleerbare materialen niet verloren, maar kunnen ze hergebruikt worden in tal van andere toepassingen, zoals een gieter, een wekker,… Of zelfs nieuwe batterijen!

Lege batterijen? Recycleer ze!

Verzamel je lege batterijen

Breng ze binnen in een inzamelpunt

De batterijen worden gerecycleerd

De grondstoffen krijgen een nieuw leven

Ook jij hebt lege batterijen in huis!

Een gemiddeld Vlaams gezin heeft 33 lege batterijen in huis – goed voor dus 33 kansen op een nieuw leven! Een gemiddeld Vlaams gezin heeft 33 lege batterijen in huis – goed voor dus 33 kansen op een nieuw leven!

Heb je die rommellade in je keuken de laatste tijd nog eens opgeruimd? Of die donkere kast in je berging? Wedden dat je er nog een batterij kan terugvinden! Verzamel ze allemaal in je Bebat-inzamelkubus.

Heb je nog geen inzameldoosje in huis?
Vraag hier een inzamelkubus aan!

Ook jij hebt lege batterijen in huis!
Minder dan 400 meter tot een inzamelpunt!

Minder dan 400 meter tot een inzamelpunt!

Lege batterijen verzameld? Tijd om ze binnen te brengen! En dat kan bijna overal. Wist je dat er meer Bebat-inzamelpunten zijn in België dan bankautomaten?

Breng je batterijen naar een van de 24.000 Bebat inzamelpunten in België! Je vindt er al eentje in jouw buurt in een straal van minder dan 500 meter.
Vind een inzamelpunt in je buurt

Er zit meer in een batterij dan je denkt

Lege batterijen zitten nog vol schaarse grondstoffen die we goed kunnen recycleren! Bebat geeft elke batterij een nieuw leven door er alle metalen en andere grondstoffen uit te halen en ze opnieuw te gebruiken in andere toepassingen. Dit betekent ook minder ontginning van nieuwe (en soms niet hernieuwbare) schaarse grondstoffen. Zo zorgen we samen voor de natuur!
Ontdek het recyclageproces

Er zit meer in een batterij dan je denkt

Een nieuw leven

Wist je dat we met de grondstoffen van 13 batterijen een brilmontuur kunnen maken? En met 120 een gieter? Door je batterijen binnen te brengen, kunnen we ze recycleren en de grondstoffen opnieuw gebruiken in andere toepassingen! Zink en staal voor een gieter, een driewieler of een kruiwagen. Nikkel, koolstof, staal, titanium, kobalt, lood en plastic voor een bril, een wekker of een kookpot,...

13-bril 120-gieter 148-wekker 297-pot 1400-step 2500-kruiwagen
13 batterijen

Campagne in samenwerking met de OVAM.