Skip to content
Projectoproep Vlaanderen

Projectoproep Vlaanderen

Dien jouw circulair project omtrent het hergebruik van herlaadbare batterijen hier in!

Ism de OVAM

Het Vlaams Gewest (de OVAM) en Bebat vzw richtten in 2019 een samenwerking op onder de vorm van het “Vlaams Fonds Batterijen” om het duurzaam sluiten van de batterij-materiaalkringloop te bevorderen. Innovatie wordt in deze samenwerking als een belangrijke pijler gezien. Innovatie is namelijk nodig om vooruit te komen, maar zit soms op onverwachte plekken. Met deze gerichte projectoproep proberen we innovatieve ideeën boven water te krijgen, we zetten verschillende spelers ertoe aan samen te werken en kennis/expertise/technische knowhow te delen en de bundelen.

We zijn op zoek naar projecten gericht op hergebruik en second life van herlaadbare batterijen (modules en cellen). De focus ligt op concrete investeringsprojecten die een meerwaarde bieden voor Bebat en Vlaanderen en andere betrokken partijen in de waardeketen van batterijen. We zoeken kandidaten die actief zijn in dit veld en de uitdaging van second life of hergebruik (al of niet in eenzelfde toepassing) van batterijen met ons samen willen oppakken en een investeringsproject willen opzetten of verder ontwikkelen.

Kandidaten maken kans om een bedrag tot 90 000 euro te ontvangen voor de (door)ontwikkeling van hun idee of bestaand project.

Ontdek het reglement Vragen? Contacteer ons!

Het is niet langer mogelijk om een project in te dienen. 

Op 1 mei 2021 werden de inschrijvingen voor deze projectoproep afgesloten. 

De ingediende projecten worden momenteel geëvalueerd. De projectindieners zullen binnenkort persoonlijk worden gecontacteerd indien hun project in aanmerking komt.