Skip to content
Projectoproep

Projectoproep

Heb jij een innovatief idee rond het hergebruik van herlaadbare batterijen? Dan zijn we naar jou op zoek!

Ben je een start-up, een bedrijf met ervaring, of zelfs een natuurlijke persoon boordevol ideeën en heb je een circulair plan rond de groeiende sector van hergebruik van herlaadbare batterijen? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een financiële steun en begeleiding om je project verder te ontwikkelen en de markt te veroveren!

Herlaadbare batterijen zijn alom aanwezig in onze moderne samenleving: smartphones, laptops, E-steps, elektrische fietsen en elektrische of hybride auto’s zijn maar enkele toepassingen die ondenkbaar zouden zijn zonder herlaadbare batterijen. Vaak hebben deze batterijen op het einde van hun (eerste) leven nog een potentieel om ingezet te worden in allerhande secundaire toepassingen.

logo's OVAM en LB

Met deze projectoproep gaan Bebat, Leefmilieu Brussel en de OVAM op zoek naar projecten gericht op hergebruik en second life van herlaadbare batterijen (modules en cellen). Zo willen we circulaire en innovatieve projecten opsporen en stimuleren, om verschillende spelers ertoe aan te zetten samen te werken, en kennis/expertise/technische knowhow te delen en te bundelen.

Niet alleen bevorderen we zo het hergebruik van gebruikte, herlaadbare batterijen, maar kunnen we ook onze kostbare materialen hergebruiken en de transitie naar een circulaire economie aanmoedigen!

Op 1 mei 2021 werden de inschrijvingen voor deze projectoproep afgesloten. Het is niet meer mogelijk om een project in te dienen. 

Ontdek de Brusselse projectoproep Ontdek de Vlaamse projectoproep

Verloop & timing

  • Indieningsfase - ten laatste op vrijdag 30 april 2021

  • Selectie - ten laatste 30 juni 2021

  • Uitvoerings- en evaluatiefase 

  • Projectafronding - ten laatste op 31 december 2022

Planning
Recycle

5 batterijprojecten nemen een vliegende start naar een duurzame toekomst

Duurzame projecten rond batterijen, daar zet Bebat graag zijn schouders onder. Samen met de OVAM en Leefmilieu Brussel lanceerden we een projectoproep om circulaire en  innovatieve ideeën rond second life en hergebruik van herlaadbare batterijen een welverdiend duwtje in de rug te geven. De winnaars krijgen tot 90.000 euro. 

Ontdek welke projecten onze steun ontvangen voor een vliegende start naar een duurzame toekomst!

Maak kennis met de winnende projecten