Skip to content
GEZOCHT:

GEZOCHT:

LEGE BATTERIJEN

On recherche

Opsporingsbericht.

Wij vragen uw aandacht voor volgend opsporingsbericht.

Gemiddeld houden er zich zo’n 18 lege batterijen schuil bij elk Brussels gezin, wellicht ook bij u. Ze liggen meestal in de keuken, berging of badkamer. Ze zijn vaak klein, maar kunnen ook groter en zelfs herlaadbaar zijn.

Wie ze vindt, wordt dringend verzocht ze naar een Bebat-inzamelpunt te brengen zodat Bebat ze kan recycleren en de materialen kan hergebruiken in onze maatschappij.

 

 

Bekijk ons opsporingsbericht
Kaartje

Waar breng je ze binnen, hoe en wanneer?

Tussen 15 juni en 15 juli vraagt Bebat, in samenwerking met Leefmilieu Brussel, aan de inwoners van Brussel om al hun lege batterijen op te sporen en in te leveren bij een Bebat-inzamelpunt!

Test je batterijen, verzamel alle lege exemplaren en breng ze regelmatig binnen in 1 van onze 2.200 inzamelpunten in Brussel. Ook in jouw buurt is er zeker één: denk aan supermarkten, doe-het-zelf zaken, speelgoed- en elektrowinkels of ook Recyparken en publieke en private instellingen. Je gebruikte batterijen binnenbrengen was nog nooit zo makkelijk!

 

 

 
Vind een inzamelpunt in je buurt

Waarom moet ik mijn batterijen binnenbrengen?

Bebat recycleert alle batterijen die worden ingezameld. De metalen en andere stoffen worden eruit gehaald en kunnen perfect opnieuw gebruikt worden in de industrie als volwaardige grondstoffen. Zo krijgen ze een nieuw leven, én vermijden we dat we nieuwe grondstoffen moeten ontginnen uit de natuur. Win-win toch? (Je ontdekt het volledige recyclageproces trouwens hier)

Wist je dat we met de grondstoffen van 13 batterijen een nieuw brilmontuur kunnen maken? En dat 1400 batterijen voldoende grondstoffen opleveren voor het frame van een nieuwe kinderfiets?

   
Gezochte batterijen
Accus gezocht

Welke batterijen breng je binnen bij Bebat?

  • Alle lege batterijen, knoopcellen en zelfs herlaadbare batterijen (zodra ze niet meer oplaadbaar zijn).
  • Alle accu’s en batterijen uit toestellen zoals GSM’s, draagbare computers, scheerapparaten, boormachines, radio’s, fototoestellen en camera’s , speelgoed, afstandsbedieningen, enz.

Ken jij alle batterijen al?

   

Met de steun van Leefmilieu Brussel

Leefmilieu Brussel is de overheidsdienst voor milieu en energie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Samen met Bebat moedigt Leefmilieu Brussel alle Brusselaars aan om samen meer lege batterijen in te zamelen in Brussel!

Meer weten over zero afval? http://zeroafval.environnement.brussels

   
Logo brussel leefmilieu