Skip to content
Batterijen in de klas: maak kennis met onze educatieve speldoos

Batterijen in de klas: maak kennis met onze educatieve speldoos

Hoe beter je leerlingen warm maken voor de wondere wereld van de batterij dan door een portie originele spelletjes en experimenten? Daarom ontwikkelden we een super leuke speldoos voor kinderen vanaf 6 jaar. Wil je graag weten wat je mag verwachten en hoe je de speldoos gratis kunt bemachtigen? Lees dan zeker deze blogpost.

5x een andere kijk op batterijen

Bebat ontwikkelde een educatieve speldoos om (het inzamelensorteren en recycleren van) batterijen nog tastbaarder te maken voor leerlingen vanaf 6 jaar. De 5 spelletjes in de speldoos leggen telkens een andere focus en prikkelen de verschillende talenten van de kinderen.

Bebat spel quiz
 • Experimenteren en zelf elektriciteit maken met aardappels

  Elektriciteit is voor je leerlingen waarschijnlijk een abstract begrip. Dit leuke proefje spreekt tot de verbeelding en maakt elektriciteit meer concreet. 

 • In team een kaartspel spelen om kennis te maken met de levensloop van batterijen en hun recyclage. 

  Spelenderwijs leren je leerlingen dat je een gebruikte batterij niet zomaar weggooit. Ze nemen het in teams tegen elkaar op en ontdekken de 9 stappen in het leven van een batterij.

 • Welke knappe koppen halen de hoogste score in de batterijenquiz? 

  Wie vond de verre voorouder van onze batterij uit? Hoeveel Bebat-inzamelpunten zijn er in België? Of hoe kies je de juiste batterij? Het zijn slechts enkele vragen die je leerlingen van een antwoord moeten voorzien.

Van experimenten met aardappels om zelf elektriciteit te maken tot een echte batterijenquiz: met de Bebat-speldoos leren kinderen alles over batterijen.

 • Hun snelheid testen bij het uitbeelden van verschillende termen die met batterijrecyclage te maken hebben.

  Dit gezelschapsspel test de reflexen van je leerlingen. In een kringspel worden kaarten omgedraaid, elke kaart is gekoppeld aan een bepaalde beweging en een term. Wie zich vergist of te laat is, krijgt de kaarten op zijn stapel. 
   
 • De speurneuzen uitdagen om de meeste batterijen te vinden die in de verschillende kamers van het huis verstopt zijn.

  De leerlingen ontdekken op deze manier dat batterijen echt overal in huis terug te vinden zijn. Ze krijgen ook handige tips over het gebruik van batterijen, hoe je hun levensduur kunt verlengen en hoe je ze veilig inzamelt.

De speldoos bevat ook een uitgebreide handleiding met telkens per spel duidelijke spelregels, doelstellingen, bijkomende informatie en handige weetjes. De perfecte houvast voor jou als leerkracht.

Educatief spel bebat speurneuzen

Hoe belandt de speldoos op mijn school?

Wel, dat is erg eenvoudig. Via MyBebat kan je gratis jouw exemplaar van de educatieve speldoos aanvragen. We leveren wel maximaal 1 spel per schoolvestiging. Je mag van ons een pakketje verwachten binnen de tien werkdagen na je aanvraag. 

Voor je de speldoos bestelt, is het belangrijk dat je je inloggegevens van MyBebat er even bijneemt. Vind je ze even niet meer? Laat het ons weten via collection@bebat.be

Op zoek naar lesmateriaal?

Op zoek naar lesmateriaal?

Ontdek ons educatief downloadcenter.

Bekijk ons educatief materiaal