Skip to content

Blog

Alles wat je moet weten over batterijen

Vind jij alle batterijen in de keuken?

In de keuken zijn er relatief weinig toestellen op batterijen. Waar je toch batterijen kan vinden - ook in kleinere apparaatjes - lees je hier. Mét veiligheidstips.

e-mobility

Aanvaardingsplicht batterijen > 20 kg: neem zoals Covico nu al je verantwoordelijkheid

14 September 2020

Thuisbatterijen hebben een lange levensduur. Waarom zou je als importeur/ installateur nu al nadenken over de aanvaardingsplicht? Om zonder zorgen de toekomst tegemoet te zien. Lees het verhaal van Covico.

tips & tricks , veiligheid

Maak kennis met je aftercare partner - Bebat

14 September 2020

Val je onder de aanvaardingsplicht voor tractiebatterijen? Dan wordt Bebat je partner voor de aftercare, van inzameling en transport tot recyclage, in binnen- en buitenland. Lees meer >

deelnemers , wetgeving

Ontzorging afgedankte thuisbatterijen - Bebat

11 September 2020

Actief in zonne-energie en/of thuisbatterijen? Sluit dan een overeenkomst met Bebat voor de inzameling en verwerking van afgedankte lithium-ion batterijen > 20 kg.

deelnemers , wetgeving

Aanvaardingsplicht, rapportering, preventie, sensibilisering - Bebat

10 September 2020

Val je onder de aanvaardingsplicht voor afgedankte batterijen, dan ben je verplicht te rapporteren aan de overheid én mee te werken aan preventie en sensibilisering. Wat is dat precies?

deelnemers

Komt jouw bedrijf in aanmerking voor de jaarlijkse aangifte?

26 August 2020

De hoeveelheid batterijen die je op de markt brengt bepaalt of jij in aanmerking komt voor een jaarlijkse aangifte. Kom er hier meer over te weten.

wetgeving

9 simpele stappen naar aansluiting Bebat

17 August 2020

Aansluiten bij Bebat verloopt volledig elektronisch op het myBatbase-platform, in 9 stappen en gemiddeld 18 minuten. Volg hier hoe eenvoudig dit is.

deelnemers

Een blik op de toekomst

14 August 2020

Bebat bevroeg deelnemers en medewerkers om tot meer vereenvoudigde processen te komen. Alles over het resultaat van dit innovatietraject leest u hier.

recyclage , educatie

De Dubbele Puntenactie: 6 tips voor een topresultaat

09 July 2020

Tijdens de Dubbele Puntenactie van Bebat krijgt jouw school voor elke ingezamelde kilo gebruikte batterijen niet 1 maar 2 punten. Punten die je kunt inruilen voor toffe uitstapjes, busvervoer en didactisch materiaal. Hieronder verzamelden we een hoop tips om het aantal ingezamelde batterijen én punten op te krikken.

2020: Uiterlijke betalingsdata | Bebat

23 June 2020

Naar aanleiding van de coronacrisis voorzag Bebat uitstel van aangiftes en betaling voor haar deelnemers. Bekijk hier wat de uiterlijke betalingsdata zijn in deze uitzonderlijke regeling.