Skip to content

Inzamelen

Bebat, uw partner voor batterij-inzameling

Een inzamelpunt worden

Ben je een school of een bedrijf? Dan kan je op MyBebat gratis registreren als inzamelpunt.

Vraag een ophaling aan

Ophaling aanvragen? Dat kan op MyBebat, waar je met een simpele muisklik een gratis ophaling kan aanvragen.

Op de hoogte blijven

Je gegevens aanpassen? Je ophalingen status checken? Ben je een school en wil je jouw puntensaldo kijken? Dat kan ook op My Bebat.

Wat moet je weten als inzamelpunt

Veiligheid bij inzamelen

Ontdek hier handige tips en praktische richtlijnen.

Aanvaardingsplicht

De regionale milieuwetgeving in de drie Gewesten van België voorziet dat elke producent of invoerder die batterijen en/of accu’s op de Belgische markt brengt, moet voldoen aan de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid en meer bepaald aan de aanvaardingsplicht.

Inzamelpunt worden

Wettelijk gezien moet elk winkelpunt dat batterijen verkoopt, gebruikte batterijen terugnemen. Maar daarnaast kan je ook inzamelpunt worden vanuit ecologisch oogpunt, of omdat je als bedrijf zelf veel batterijen gebruikt.

Scholenprogramma

Bebat ontwikkelde een spaarprogramma speciaal voor scholen: voor elke ingezamelde kilogram aan gebruikte batterijen krijgt je school 1 punt.

Misschien wil je dit ook wel lezen

Feit of fictie: overal waar je batterijen koopt, kan je ze ook weer binnenbrengen

01 October 2018

Voor gebruikte batterijen en accu’s geldt een aanvaardingsplicht. Elke verkoper van batterijen is verplicht om ze terug te nemen. Ontdek welke spelregels gelden …

VIDEO | Batterijen inzamelen op school? Basisschool De Ark Middelburg geeft 5 tips

05 June 2018

Ook als school kan je inzamelpunt worden voor lege batterijen. Bebat voorziet gratis het nodige materiaal en de juiste ondersteuning. Daarvoor ontwikkelden we het scholenprogramma.

Welke soorten batterijen bestaan er?

23 January 2018

Batterijen bestaan in tal van afmetingen en samenstellingen. In de blogpost vertellen we je alles over de verschillende soorten batterijen.