Overslaan en naar de inhoud gaan
Batterijenwand

Over Bebat

Bebat geeft al 20 jaar gebruikte batterijen een nieuw leven, door ze in te zamelen, te sorteren en te recycleren. De metalen en waardevolle materialen halen we eruit en die worden opnieuw als grondstof gebruikt. Alle andere stoffen worden natuurlijk ook netjes verwerkt. Wij zijn een milieuorganisatie met inzamelresultaten op wereldniveau en we streven ernaar om steeds meer en beter te recycleren.

Lees meer

speelplein voor uw dorp

Gemeenten Gingelom en Olne winnen een speelplein!

De gemeenten Gingelom (Limburg) en Olne (Luik) werden uitgeroepen tot de winnaars van de ´Win een speelplein voor onze gemeente’ wedstrijd. Zij zullen binnenkort de trotse eigenaars zijn van een gloednieuw milieuvriendelijk speelplein.

Ontdek hier de resultaten van jouw gemeente!

Raad de plaat!

Maak jij straks kans op klinkende prijzen?

Net als je lievelingsnummer begint, is de batterij van je gsm leeg. Herkenbaar? Daarom organiseren wij de wedstrijd ' Raad SNEL de plaat, met een lege batterij is het te laat'! Doe mee en maak kans op klinkende prijzen!

Speel mee!

Recycle Recycling Recyclage proces process Bebat

Het recyclageproces

Help ons batterijen inzamelen en breng ze naar één van de vele inzamelpunten in je buurt. Zelfs één batterijtje kan het verschil maken. Benieuwd wat er met je batterij gebeurt zodra je ze binnengebracht hebt?

Ontdek het hele proces hier!

Tips & Tricks voor correct gebruik en recyclage van batterijen

Tips & Tricks

Hier kan je enkele tips terugvinden voor een beter gebruik van (lege) batterijen. Ontdek ook hoe je de juiste batterij met de juiste toepassing kan matchen.

Word een batterij expert!

Win een elektrische fiets met Bebat

Tombola

Bebat organiseert een maandelijkse tombola waarmee je mooie prijzen kan winnen én een bijdrage kan leveren aan het milieu dankzij Natuurpunt en Natagora. Zamel gebruikte batterijen in, schrijf je gegevens op het inzamelzakje, deponeer het in één van onze inzamelpunten en maak kans op een van onze fantastische prijzen ! We veranderen het prijzenpakket regelmatig, hou deze pagina dus in de gaten!

Meer weten?

Villa Pila

Villa Pila is een interactief bezoekersparcours. Je ontdekt er de wondere wereld van de batterij en je komt op een speelse manier alles te weten over de recyclage ervan. Wil jij ook bij ons op bezoek komen met je klas? 

Lees meer

Download Recycle! app

Recycle!

Download hier onze gratis Recycle! app, een superhandige smartphone applicatie in samenwerking met Fostplus en Recupel. 

Zo heb je steeds je ophaalkalender, sorteerregels én de dichtstbijzijnde Bebat inzamelpunten bij de hand!

Apple store Google app store