Inzamelen | Bebat Overslaan en naar de inhoud gaan

Alles begint bij inzamelen

Hoeveel batterijen heb jij in huis?

Gemiddeld heeft een gezin 125 batterijen in huis waarvan er 13 lege leeg zijn. Ze liggen meestal in de berging, garage, woonkamer of bureau. Ga dus op zoek, bewaar ze vanaf nu in het Bebat inzameldoosje, en maak er een gewoonte van om je lege batterijen regelmatig in te leveren. Als je je gegevens invult op het Bebat inzamelzakje, maak je meteen kans op een leuke prijs dankzij onze tombola in samenwerking met Natuurpunt / Natagora.

Om het je gemakkelijk te maken en te vermijden dat gebruikte batterijen in de vuilnisbak belanden, stuurt Bebat elk jaar een kubus en inzamelzakjes naar elk gezin in België. 

Zakje of kubus niet gekregen? Vraag het hier aan!

Ga op zoek naar het inzamelpunt in jouw buurt!

Je batterijen inleveren kan makkelijk in één van de vele inzamelpunten in je buurt. Uiteraard zijn ook batterijen die niet in een zakje zitten bij ons welkom!

Bebat heeft 24.000 inzamelpunten. Dat wil zeggen dat er gemiddeld 1 inzamelpunt binnen een straal van 400 meter is  - lege batterijen binnenbrengen was nog nooit zo makkelijk!

Heb jij jouw favoriete inzamelpunt al gevonden?

Batterijen binnengebracht?

Wij zorgen er nu voor dat al die batterijen gerecycleerd worden. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf.

Om ervoor te zorgen dat elk inzamelpunt het juiste materiaal ter beschikking heeft, hebben we een team van field promotoren dat de inzamelpunten bezoekt en hen met raad en daad bijstaat om het inleveren van batterijen zo gemakkelijk mogelijk te maken, zowel voor het inzamelpunt als voor jou.

Als de inzamelunit bijna vol is, vraagt het inzamelpunt een ophaling aan. Bebat komt dan de doos of de ton in de inzamelunit ophalen en vervangt ze door een lege. Bebat doet zo’n 33.000 ophalingen per jaar – dat zijn er meer dan 140 per dag.

Al deze batterijen komen dan naar ons sorteercentrum Sortbat te Tienen.