Skip to content

Blog

Alles wat je moet weten over batterijen

Alles wat je moet weten over de jaarlijkse Bebat-aangifte

11 January 2019

Tegen 28 februari 2020 moet iedereen die in 2019 tot 10.000 batterijen of producten met batterijen op de Belgische markt heeft gebracht daarvan aangifte doen bij Bebat.

e-mobility , tips & tricks , veiligheid

Winter? Survivaltips voor je fietsbatterij!

08 January 2019

Gebruik je je elektrische fiets een paar maanden niet? Dan helpen deze tips de levensduur van je fietsbatterij te verlengen en de accu van je e-bike in goede conditie te houden.

inzamelpunten , recyclage

Welkom in Villa Pila: het huis van de batterij

07 January 2019

In Villa Pila in Tienen maak je met je klas op een leuke manier kennis met batterijen. Je kunt er experimenten beleven, een sorteermachine van dichtbij bekijken en natuurlijk heel veel ontdekken en spelen.

tips & tricks , inzamelpunten , recyclage

Vergeet jij steeds je lege batterijen in te zamelen? Met deze 5 tips onthoud je het wel!

17 December 2018

Lege batterijen inzamelen, we vergeten het nogal makkelijk. Deze slimme tips zijn de ideale ezelsbruggetjes om het nooit meer over het hoofd te zien. Lees ze in deze blogpost.

inzamelpunten , scholen

Waarom Bebat Bednet steunt voor de Warmste Week?

11 December 2018

Niet omdat onze namen op elkaar lijken. Wel omdat Bednet écht het verschil maakt. Ontdek hier waarom Bebat voor Bednet koos.

tips & tricks , veiligheid

Drones en modelbouwvoertuigen: dit moet je weten over hun batterijen

11 December 2018

Drones en andere radiografisch aangestuurde elektronica hebben meestal een LiPo-accu. Zo’n lithium polymeer batterij vraagt extra zorg. Ontdek hoe je problemen voorkomt met een LiPo-batterij.

tips & tricks

Wat je de Sint en de Kerstman in het oor mag fluisteren

20 November 2018

Sinterklaas en de Kerstman zijn in aantocht. Welk speelgoed is helemaal ‘in’? Ontdek hier een reeks ideetjes, samen met enkele handige tips.

veiligheid

Verschillende soorten batterijen mengen: doen of niet?

16 November 2018

Verschillende soorten batterijen mengen doe je beter niet, hoor je wel eens. Maar is dat wel zo? En wat met oude en nieuwe batterijen? En identieke batterijen van verschillende merken? Een handleiding.

inzamelpunten , recyclage

Behind the scenes bij Bebat: fieldmedewerker Peggy nam een hele dag de fiets

13 November 2018

Fieldmedewerker Peggy nam een hele dag de fiets in plaats van de auto als experiment. Resultaat? Experiment is meer dan geslaagd! Maar liefst 29 inzamelpunten heeft Peggy kunnen bezoeken. Dat zijn er dubbel zo veel als op een werkdag met de auto.