Skip to content

Blog

Alles wat je moet weten over batterijen

tips & tricks , inzamelpunten , recyclage

Vergeet jij steeds je lege batterijen in te zamelen? Met deze 5 tips onthoud je het wel!

17 December 2018

Lege batterijen inzamelen, we vergeten het nogal makkelijk. Deze slimme tips zijn de ideale ezelsbruggetjes om het nooit meer over het hoofd te zien. Lees ze in deze blogpost.

inzamelpunten , scholen

Waarom Bebat Bednet steunt voor de Warmste Week?

11 December 2018

Niet omdat onze namen op elkaar lijken. Wel omdat Bednet écht het verschil maakt. Ontdek hier waarom Bebat voor Bednet koos.

tips & tricks , veiligheid

Drones en modelbouwvoertuigen: dit moet je weten over hun batterijen

11 December 2018

Drones en andere radiografisch aangestuurde elektronica hebben meestal een LiPo-accu. Zo’n lithium polymeer batterij vraagt extra zorg. Ontdek hoe je problemen voorkomt met een LiPo-batterij.

tips & tricks

Wat je de Sint en de Kerstman in het oor mag fluisteren

20 November 2018

Sinterklaas en de Kerstman zijn in aantocht. Welk speelgoed is helemaal ‘in’? Ontdek hier een reeks ideetjes, samen met enkele handige tips.

veiligheid

Verschillende soorten batterijen mengen: doen of niet?

16 November 2018

Verschillende soorten batterijen mengen doe je beter niet, hoor je wel eens. Maar is dat wel zo? En wat met oude en nieuwe batterijen? En identieke batterijen van verschillende merken? Een handleiding.

inzamelpunten , recyclage

Behind the scenes bij Bebat: fieldmedewerker Peggy nam een hele dag de fiets

13 November 2018

Fieldmedewerker Peggy nam een hele dag de fiets in plaats van de auto als experiment. Resultaat? Experiment is meer dan geslaagd! Maar liefst 29 inzamelpunten heeft Peggy kunnen bezoeken. Dat zijn er dubbel zo veel als op een werkdag met de auto.

educatie

Hoe werkt een oplaadbare batterij?

13 November 2018

Herlaadbare batterijen hebben zowel voordelen als nadelen tegenover gewone batterijen. Ontdek de verschillen en de werking van een herlaadbare batterij

e-mobility

Lege accu vermijden in de winter: tips voor je batterij

30 October 2018

Batterijen houden niet van kou, ook niet de accu je wagen. Maar hoe zorg je ervoor dat je batterij in topconditie blijft in de winter? Je leest er hier alles over en krijgt er een pak tips bovenop.

e-mobility

Hoe Noorwegen topprestaties in e-mobility neerzet

22 October 2018

Een interview met Fredrik Andresen, CEO van het Noorse bedrijf Batteriretur, over de uitdagingen en kansen in het veilig verwerken van EFV-batterijen.