Skip to content

Blog

Alles wat je moet weten over batterijen

recyclage

E-steps: dit moet je weten over de batterij

12 August 2019

De e-step wint aan populariteit, zeker als transportmiddel voor stadsbewoners. Maar hoe verzorg je de batterij van een elektrische step? En wat moet je doen als zij defect is?

recyclage , educatie

Zo zorgt Bebat ervoor dat EV-batterijen veilig opgehaald worden

16 July 2019

Hoe zorgt Bebat ervoor dat EV-batterijen veilig worden opgehaald en getransporteerd? We vroegen het aan Katrien Busselot, Logistics & Recycling manager bij Bebat.

recyclage , educatie

EV-batterijen veilig ontmantelen: hoe gaat dat in zijn werk?

16 July 2019

Hoe zorgt Bebat ervoor dat EV-batterijen veilig worden ontmanteld? We vroegen het aan Geert Allard, operationeel manager bij Sortbat.

educatie

OVAM: “Bij Bebat zijn batterijen in goede handen”

06 June 2019

Bebat ontzorgt bedrijven die batterijen op de Belgische markt brengen m.b.t. hun aanvaardingsplicht. Lees hier meer over de samenwerking van Bebat met de overheid: OVAM.

educatie

Studie: je hebt 4 keer x meer batterijen in huis dan je denkt

06 June 2019

Hoeveel batterijen heeft de Belg gemiddeld in huis? En waar precies? Bebat liet het eind 2018 onderzoeken door iVOX. Herken jij jezelf in de resultaten?

recyclage

“Bebat-inzamelpunt worden zit in ons ecologisch DNA”

23 May 2019

Selexion is het uithangbord van ruim 200 zelfstandige elektrozaken in België. De meesten zijn Bebat-inzamelpunt geworden. Marketing manager Johan Verelst vertelt ons waarom.

deelnemers

Aangifte batterijen: de meest gemaakte fouten - en hoe u het beter kunt doen

21 May 2019

Als deelnemer van Bebat moet u aangifte doen van de batterijen die u op de markt hebt gebracht. Welke zijn de meest voorkomende fouten en hoe voorkomt u die?

e-mobility

Professor Van Mierlo: "Elektrisch rijden en hernieuwbare energie: een fantastisch huwelijk!"

17 May 2019

Prof. dr. Ir. Joeri Van Mierlo (VUB) is een autoriteit in elektromobiliteit. Bebat ging met hem praten over de huidige stand van zaken in e-mobility en de nabije toekomst.

educatie

Hoe deed batterijen-inzamelkampioen België het in 2018?

06 May 2019

Uit het Jaarverslag 2018 van Bebat blijkt dat de Belgen hun reputatie van inzamelkampioenen van batterijen weer alle eer hebben aangedaan. Enkele straffe facts & figures op een rij.