Blog

Alles wat je moet weten over batterijen

01 Jul 2019

Welkom in Villa Pila: het huis van de batterij

In Villa Pila in Tienen maak je met je klas op een leuke manier kennis met batterijen. Je kunt er experimenten beleven, een sorteermachine van dichtbij bekijken en natuurlijk heel veel ontdekken en spelen.

12 May 2019

Vergeet jij steeds je lege batterijen in te zamelen? Met deze 5 tips onthoud je het wel!

Lege batterijen inzamelen, we vergeten het nogal makkelijk. Deze slimme tips zijn de ideale ezelsbruggetjes om het nooit meer over het hoofd te zien. Lees ze in deze blogpost.

12 Nov 2018

Waarom Bebat Bednet steunt voor de Warmste Week?

Niet omdat onze namen op elkaar lijken. Wel omdat Bednet écht het verschil maakt. Ontdek hier waarom Bebat voor Bednet koos.

12 Nov 2018

Drones en modelbouwvoertuigen: dit moet je weten over hun batterijen

Drones en andere radiografisch aangestuurde elektronica hebben meestal een LiPo-accu. Zo’n lithium polymeer batterij vraagt extra zorg. Ontdek hoe je problemen voorkomt met een LiPo-batterij.

11 Aug 2019

Pakjestijd! Tips voor Sinterklaas en Kerstmis

Wat brengen sinterklaas en de kerstman dit jaar mee naar België? Heel veel speelgoed en gadgets … en heel veel batterijen. Ontdek hun 10 originele cadeautips.

11 Apr 2019

Verschillende soorten batterijen mengen: doen of niet?

Verschillende soorten batterijen mengen doe je beter niet, hoor je wel eens. Maar is dat wel zo? En wat met oude en nieuwe batterijen? En identieke batterijen van verschillende merken? Een handleiding.

11 Jan 2019

Behind the scenes bij Bebat: fieldmedewerker Peggy nam een hele dag de fiets

Fieldmedewerker Peggy nam een hele dag de fiets in plaats van de auto als experiment. Resultaat? Experiment is meer dan geslaagd! Maar liefst 29 inzamelpunten heeft Peggy kunnen bezoeken. Dat zijn er dubbel zo veel als op een werkdag met de auto.

11 Jan 2019

Hoe werkt een oplaadbare batterij?

Herlaadbare batterijen hebben zowel voordelen als nadelen tegenover gewone batterijen. Ontdek de verschillen en de werking van een herlaadbare batterij

10 Oct 2019

Hoe Noorwegen topprestaties in e-mobility neerzet

Een interview met Fredrik Andresen, CEO van het Noorse bedrijf Batteriretur, over de uitdagingen en kansen in het veilig verwerken van EFV-batterijen.