Skip to content

Blog

Alles wat je moet weten over batterijen

Vind jij alle batterijen in de keuken?

In de keuken zijn er relatief weinig toestellen op batterijen. Waar je toch batterijen kan vinden - ook in kleinere apparaatjes - lees je hier. Mét veiligheidstips.

deelnemers

Een blik op de toekomst

16 July 2020

Bebat bevroeg deelnemers en medewerkers om tot meer vereenvoudigde processen te komen. Alles over het resultaat van dit innovatietraject leest u hier.

recyclage , educatie

De Dubbele Puntenactie: 6 tips voor een topresultaat

09 July 2020

Tijdens de Dubbele Puntenactie van Bebat krijgt jouw school voor elke ingezamelde kilo gebruikte batterijen niet 1 maar 2 punten. Punten die je kunt inruilen voor toffe uitstapjes, busvervoer en didactisch materiaal. Hieronder verzamelden we een hoop tips om het aantal ingezamelde batterijen én punten op te krikken.

2020: Uiterlijke betalingsdata | Bebat

23 June 2020

Naar aanleiding van de coronacrisis voorzag Bebat uitstel van aangiftes en betaling voor haar deelnemers. Bekijk hier wat de uiterlijke betalingsdata zijn in deze uitzonderlijke regeling.

wetgeving

Aan welke milieuverplichtingen moeten bedrijven voldoen in België?

12 June 2020

Als bedrijf moet je in België voldoen aan verschillende wettelijke verplichtingen rond milieu, afvalbeheer en recyclage. Lees hier hoe dat zit in de 3 gewesten: Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

veiligheid

Betere en veiligere batterijen: 5 recente mijlpalen

18 May 2020

Het onderzoek naar betere batterijen zit in een stroomversnelling. Veiliger, schoner, compacter, performanter zijn keywords voor de onderzoekers. Vijf innovatieve mijlpalen in 2019.

tips & tricks , recyclage

Campagne batterijtesters voorlopig geannuleerd

05 May 2020

Normaal gezien organiseerde Bebat in samenwerking met de OVAM van 5 tot en met 15 mei een actie met batterijtesters in de recyclageparken. Omwille van het Coronavirus kan deze actie jammer genoeg niet doorgaan.

tips & tricks , recyclage

Lentepoets? Krijg hulp van deze toestellen met batterijen

31 March 2020

Deze lentepoets efficiënter aanpakken? Ontdek snel de hulp die deze toestellen met batterijen je aanbieden...

tips & tricks , veiligheid

Batterijen thuis veilig bewaren

31 March 2020

Wat is de beste manier om batterijen ondertussen thuis veilig te bewaren en wat kan je doen als er toch iets fout loopt? In deze post vind je enkele tips en oplossingen die een antwoord op die vragen bieden.

deelnemers

Voldoen aan de aanvaardingsplicht in slechts 2 minuten: zo pakt elektronicaproducent E.D.&A. het aan

20 March 2020

Niet langer dan 2 minuten, zolang duurt het voor elektronicaproducent ED&A om maandelijks in orde te zijn met de aanvaardingsplicht. Lees hier het volledige verhaal.