Skip to content
Waarom Bebat Bednet steunt voor de Warmste Week?

Waarom Bebat Bednet steunt voor de Warmste Week?

Bebat is dit jaar één van de partners voor de Warmste Week. We dragen ons steentje, of zeg maar onze batterijen, bij aan het goede doel Bednet. Tijdens een grote inzamelactie 'Batterijen voor Bednet' roepen we alle Vlamingen op om hun lege batterijen binnen te brengen. Hoe meer lege batterijen we inzamelen, hoe meer Bednet kinderen we gelukkig kunnen maken.

Ontdek hier waarom Bebat voor Bednet koos!

Lees de getuigenissen van Bednetters en je begrijpt meteen waarom we Bednet steunen.

Roseline - Bednetter - 8 jaar

Ik kan nog niet naar school, omdat ik een operatie heb gehad aan mijn been. Als ik nu val, is dat gevaarlijk. Daarom volg ik thuis les via Bednet. Da's leuk, omdat ik dan mijn vriendjes en vriendinnetjes kan zien. Tijdens de speeltijd mag er een vriendje of vriendinnetje bij mij in de klas blijven. Doordat er bij mij thuis en in mijn klas een computer staat met een camera, een microfoon en boxen kunnen we elkaar horen en zien. Mijn klasgenootjes komen zo dicht bij het scherm dat ze bijna hun vinger in mijn neus kunnen steken.

Bednet is handig, omdat ik anders niet meer zou kunnen volgen in de andere leerjaren. Dan zou het veel te moeilijk voor me worden. Nu kan ik de lessen in mijn klas blijven volgen en mee oefenen. En als het heel belangrijk is, maak ik ook huiswerk.

Bednet is leuk en handig. Nu kan ik de lessen in mijn klas blijven volgen en mee oefenen!

- Roseline - Bednetter - 8 jaar -

Roseline - Bednetter - 8 jaar

- Roseline - Bednetter - 8 jaar -

Thibaut - Bednetter - 6 jaar

Ik mag niet naar school, omdat ik ziek ben en er infectiegevaar is. Ik volg les via de computer van Bednet.  Zo kan ik de meester en de andere kinderen in de klas zien en horen. Da's tof en ook wel belangrijk. Ik zeg dan: "Dag iedereen" en dan zeggen zij: "Dag Thibaut" en zwaaien ze naar mij.
Als ik in de les mijn vinger wil opsteken, moet ik op een knopje drukken. Dan gaat er een belletje af in de klas en hoort mijn meester dat. Maar soms ben ik ongeduldig. Dan klop ik op het scherm, want ik weet meestal het antwoord op de vraag.

Bednet is tof, maar ik ga toch liever naar school.  

Door Bednet kan ik mijn vriendjes blijven zien. Ik zeg dan: "Dag iedereen" en dan zeggen zij: "Dag Thibaut" en zwaaien ze naar mij.

- Thibaut - Bednetter - 6 jaar -

Thibaut - Bednetter - 6 jaar

- Thibaut - Bednetter - 6 jaar -

Gael - Bednetter - 17 jaar

Door mijn rugoperatie kan ik 3 maanden niet naar school. De lessen in de klas volg ik van thuis uit via Bednet.
Eerst vonden mijn klasgenoten het raar om mij achter in de klas op het computerscherm te zien. Ze riepen: "Hey Gael, wat doe jij daar?!" Maar ondertussen zijn ze het gewoon. Nu is het of ik met hen mee in de klas zit. 
Ik doe alles mee. Zelfs de toetsen. De vragen komen uit mijn printer gerold, ik vul de antwoorden in en stuur ze terug via de scanner. Zo kan de leerkracht mijn toets verbeteren. Het moeilijkste is om me thuis voldoende te concentreren, want hier ben ik minder in schoolstemming.

Het leukste aan Bednet is dat ik contact houd met mijn vriendinnen. Ze komen 's middags zelfs bij mij thuis hun boterhammen opeten, want de school is maar op 5 minuutjes wandelen. 

Gelukkig hoef ik mijn vriendinnen niet te missen. Nu is het alsof ik samen met hen in de klas zit.

- Gael - Bednetter - 17 jaar -

Gael - Bednetter - 17 jaar

- Gael - Bednetter - 17 jaar -

Wil jij Roseline, Thibaut, Gael en vele andere Bednetters helpen en Bednet steunen? Breng dan voor 15 december je gebruikte batterijen binnen in een Bebat inzamelpunt in een winkel of recyclagepark in je buurt!

Op zoek naar een inzamelpunt?

Op zoek naar een inzamelpunt?

Vind er hier eentje in jouw buurt.

Vind een inzamelpunt