Skip to content
Ontmoet Monique, een enthousiaste Field Promotor

Ontmoet Monique, een enthousiaste Field Promotor

Monique, Field Promotor bij Bebat, is verantwoordelijk voor 3.000 inzamelpunten in de provincies Luik en Luxemburg. Haar dagen zijn dus goed gevuld met boeiende en soms verrassende ontmoetingen ...

Als aanspreekpunt ‘in the field’ is het de taak van Monique om informatie die ze op het terrein verzamelt door te geven aan Bebat. Maar die communicatie gaat ook, en eigenlijk vooral, in de andere richting, want Bebat voert tal van specifieke acties uit bij verschillende inzamelpunten.

Gevarieerd contact

Zodra de supermarkt haar deuren opent, is Monique al ter plaatse. Na haar bezoekje aan dat inzamelpunt van gebruikte batterijen heeft ze immers nog heel wat kilometers voor de boeg: ze moet nog langsgaan bij andere winkels, bedrijven, reyclageparken en scholen.

Wat ik zo leuk vind aan mijn job als Field Promotor, is de ruime waaier aan contacten. Ik vind het tof om mijn gesprekstoon aan te passen aan de persoon die ik voor me heb, want je spreekt niet op dezelfde manier tegen een kantoorbediende als tegen een leerkracht

- Monique, Field Promotor bij Bebat -

Monique, Field Promotor bij Bebat

- Monique, Field Promotor bij Bebat -

Safety first

Het doel van haar ronde? “De inhoud van mijn bezoek hangt af van het type inzamelpunt. In de winkels lever ik de inzamelton, kijk ik na of die nog in goede staat is en vraag ik een ophaling aan bij Bebat wanneer de ton vol zit.”

Bij de bedrijven moeten er, naast het leveren van het materiaal, vaak ook instructies in verband met de veiligheid worden meegegeven: “Batterijen die in bedrijven gebruikt worden, kunnen namelijk gevaarlijker zijn dan andere soorten”, legt Monique uit. In recyclageparken bestaat haar rol uit het informeren van de medewerkers over hoe ze batterijen het best kunnen opslaan en hoe ze de inzameling op een zo veilig mogelijke manier kunnen organiseren. 

Vier dagen per week doorkruist Monique de hele provincie Luik en Luxemburg om Bebat-inzamelpunten te bezoeken. 

kids collecting batteries at school

Kleine Bebat-ambassadeurs

Voor scholen heeft Bebat een speciaal programma opgesteld dat verschilt van dat voor andere inzamelpunten. Het is een systeem met beloningen: 1 kilogram ingezamelde gebruikte batterijen levert de school 1 punt op.. De school kan de gespaarde punten inruilen voor didactisch materiaal, multimedia of knutselgerief  te kiezen uit de catalogus van Bebat en haar partners, en dat binnen een termijn van 3 jaar. Waarom we dit programma hebben? “Als kinderen een goede sorteerreflex ontwikkelen, worden ze kleine ambassadeurs van Bebat en kunnen ze dat gedrag afstralen op hun ouders.”

Tip van Monique

Monique heeft zelf ook een onfeilbare methode om niet te vergeten haar gebruikte batterijen naar een inzamelpunt te brengen. Een paar keer per jaar, bijvoorbeeld bij de lenteschoonmaak, doet ze een ronde in heel haar huis, verzamelt ze alle batterijen en controleert ze of die nog werken. Ze steekt dan alle gebruikte batterijen in een zakje en legt dat meteen in haar auto. “Goed in het zicht op de passagiersstoel, zo kan ik ze zeker niet vergeten!” 

Verrassing!

Monique werkt 4/5e, dus vier dagen per week doorkruist ze de hele provincie Luik en Luxemburg. Soms heeft ze verrassende ontmoetingen op haar ronde!

Je kunt niet geloven welke soorten dieren de weg allemaal oversteken. Zo stond ik op een dag oog in oog met een paar lama's!

- Monique, Field Promotor bij Bebat -

Op grote evenementen duikt er af en toe ook een bekende op, zoals de Franse acteur Jean-Pierre Castaldi of doe-het-zelver Robert, bekend van het RTBF-programma ‘Une brique dans le ventre’. “En een andere keer, tijdens een beurs die we in Brussel organiseerden, zag ik plots een hele hoop bewakingsagenten toekomen. Ze begeleidden koningin Mathilde en prinses Elisabeth, die op amper 100 meter van ons passeerden!”

Op zoek naar een inzamelpunt?

Op zoek naar een inzamelpunt?

Vind er hier eentje in jouw buurt.

Vind een inzamelpunt