Skip to content
Batterijen inzamelen op school: 4 tips

Batterijen inzamelen op school: 4 tips

Ook als school kan je inzamelpunt worden voor lege batterijen. Bebat voorziet gratis het nodige materiaal en de juiste ondersteuning. Daarvoor ontwikkelden we het scholenprogramma.

Lege batterijen inzamelen maakt leerlingen, leerkrachten en ouders bewust van het belang van recycleren. Als school verdien je voor elke kilogram lege batterijen een spaarpunt. Die spaarpunten kan je inruilen voor interessant educatief materiaal. In onze webshop kan je het volledige aanbod ontdekken. Je vindt er zelfs toffe uitstappen en busritten!

Inzamelen op school: hoe pak je het aan?
 

Bebat vat in gang

Tip 1 – Zet het Bebat-vat op een correcte plaats

De vrolijke groene inzamelvaten die Bebat naar je school brengt, staan het best op een goed zichtbare plaats. Zo wordt inzamelen vanzelfsprekend en is er sociale controle. Zien inzamelen doet inzamelen!

Tip 2 – Zamel correct in

Op school mag je niet alle batterijen inzamelen. Alleen kleine, ronde huis-tuin-en-keukenbatterijen die in de inwerpopening passen mogen in het inzamelunit op school. In ons educatief downloadcenter vind je een leuke poster die je de weg wijst. 

Tip 3 – Het Bebat-vat is geen vuilnisbak

Kinderen leren afval sorteren: restafval hoort in de vuilnisbak, batterijen in het groene Bebat-vat.

Tip 4 – Creëer een goede gewoonte

Sommige scholen hebben een vaste ‘batterijtjesdag’, bijvoorbeeld iedere woensdag. Op die dag mogen ouders en kinderen batterijtjes meebrengen en in het vat gooien. Een fijne gewoonte!

Batterijen Bebat Schoolvat

Inzamelen levert punten op!

Als je vaten vol zijn, krijgt Bebat daar automatisch een melding van (dankzij het slimme telemetriedeksel), en komt één van onze chauffeurs ze gratis ophalen. Bij elke ophaling weegt Bebat je batterijen en verdient je school punten. 

Die gespaarde punten kan je inruilen voor interessant educatief materiaal, leerrijke uitstapjes en zelfs busvervoer. Lees er alles over in dit artikel.

Lijkt een Bebat-inzamelunit je ook iets voor jouw school? Hier vind je alle informatie.

Op zoek naar lesmateriaal?

Op zoek naar lesmateriaal?

Ontdek ons educatief downloadcenter.

Bekijk ons educatief materiaal