Skip to content

Samen recycleren
beter voor de natuur

Beste, 

Naar aanleiding van Covid-19 werken al onze medewerkers van thuis uit, maar we zorgen ervoor dat we steeds bereikbaar blijven via onze vertrouwde kanalen. 

Gezien de meeste inzamelpunten terug geopend zijn, is ook onze dienstverlening qua ophalingen terug genormaliseerd.

U kunt dus vanaf nu opnieuw via alle kanalen bij ons terecht om een ophaling aan te vragen.

Mochten er voor uw bedrijf speciale richtlijnen gelden, vragen we u contact op te nemen via 0800 97 521 of collection@bebat.be, dan bekijken we hoe we samen het beste kunnen inspelen op deze uitzonderlijke omstandigheden.

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van de overheid op de voet op.  Onze eerste prioriteit is de gezondheid van iedereen. Samen staan we sterker.

Het hele Bebat-team wenst u, uw bedrijf, uw werknemers en uw familie het allerbeste en veel sterkte.  

Vriendelijke groeten, 
Bebat

In de kijker

Campagne batterijtesters voorlopig geannuleerd

05 May 2020

Normaal gezien organiseerde Bebat in samenwerking met de OVAM van 5 tot en met 15 mei een actie met batterijtesters in de recyclageparken. Omwille van het Coronavirus kan deze actie jammer genoeg niet doorgaan.

Batterijen thuis veilig bewaren

31 March 2020

Wat is de beste manier om batterijen ondertussen thuis veilig te bewaren en wat kan je doen als er toch iets fout loopt? In deze post vind je enkele tips en oplossingen die een antwoord op die vragen bieden.

Batterijen aangeven? Dit verandert er vanaf 2020.

26 November 2019

Goed nieuws voor Bebat deelnemers: vanaf 1 januari 2020 dalen de milieu- en administratieve bijdragen voor alle soorten batterijen. Kom hier meer te weten.

;
Waarom haalt Bebat batterijen op?

Waarom haalt Bebat batterijen op?

Bebat wil samen met jou alle gebruikte batterijen een nieuw leven geven. Door slim batterijen in te zamelen en scholen en bedrijven te helpen bij het inzamelen, maar er is nog veel meer. Ontdek het hier!

in 2018

Hoeveel batterijen heb jij in huis?

Gemiddeld heeft een gezin 131 batterijen in huis waarvan er 26 leeg zijn. Ze liggen meestal in de berging, garage, woonkamer of bureau. Ga dus op zoek, bewaar ze vanaf nu in het Bebat inzameldoosje, en maak er een gewoonte van om je lege batterijen regelmatig in te leveren.

Inzamelpunt in jouw buurt

Waarom moeten we batterijen recycleren?

Wist je dat we met de grondstoffen van 13 batterijen een brilmontuur kunnen maken? En met 120 een gieter? Bebat geeft elke batterij een nieuw leven door er alle metalen en andere grondstoffen uit te halen en ze opnieuw te gebruiken in andere toepassingen.

Lees meer

   

25 jaar

Bebat geeft al 25 jaar gebruikte batterijen een nieuw leven, door ze in te zamelen, te sorteren en te recycleren. Wij zijn een milieuorganisatie met inzamelresultaten op wereldniveau en we streven ernaar om steeds meer en beter te recycleren.

   

Bij Bebat, verzamelen, sorteren en recycleren we batterijen…

Voor elke familie gebeurt dit volgens een specifiek proces, waarbij telkens metalen en andere componenten herwonnen worden en als grondstof opnieuw kunnen gebruikt worden in de industrie.

Ontdek het recyclageproces

…en we zijn er echt goed in!

België doet hiermee beter dan de Europese doelstelling van 45% in 2016. België is duidelijk koploper in Europa en de rest van de wereld.

Bebat in cijfers

 

We werken nauw samen met onze partners

Als producent of invoerder is het niet eenvoudig om zelf te voldoen aan de wettelijke aanvaardingsplicht voor gebruikte batterijen en accu's. Wanneer u zich aansluit bij Bebat dan zorgen wij ervoor dat u aan deze aanvaardingsplicht voldoet.

Registreer je onderneming

We leren kinderen over batterijen

Villa Pila is het interactieve bezoekersparcours van Bebat dat jij met je klas kan komen beleven. Je beleeft er op verschillende plaatsen het wonderlijke verhaal van batterijen: een spectaculaire show, een leuke animatiefilm, zelf leuke proeven uitvoeren of met de hele klas kwissen.

Lees meer over batterijen