Skip to content

Samen recycleren
beter voor de natuur

Bebat en corona

Bebat volgt de richtlijnen van de overheid omtrent de corona-crisis op de voet op.  Onze eerste prioriteit is de gezondheid van iedereen.

   
Lees meer over de maatregelen die we genomen hebben.

In de kijker

Vind jij alle batterijen in de keuken?

18 May 2020

In de keuken zijn er relatief weinig toestellen op batterijen. Waar je toch batterijen kan vinden - ook in kleinere apparaatjes - lees je hier. Mét veiligheidstips.

Betere en veiligere batterijen: 5 recente mijlpalen

18 May 2020

Het onderzoek naar betere batterijen zit in een stroomversnelling. Veiliger, schoner, compacter, performanter zijn keywords voor de onderzoekers. Vijf innovatieve mijlpalen in 2019.

Lentepoets? Krijg hulp van deze toestellen met batterijen

31 March 2020

Deze lentepoets efficiënter aanpakken? Ontdek snel de hulp die deze toestellen met batterijen je aanbieden...

Waarom haalt Bebat batterijen op?

Waarom haalt Bebat batterijen op?

Bebat wil samen met jou alle gebruikte batterijen een nieuw leven geven. Door slim batterijen in te zamelen en scholen en bedrijven te helpen bij het inzamelen, maar er is nog veel meer. Ontdek het hier!

Hoeveel batterijen heb jij in huis?

Gemiddeld heeft een gezin 131 batterijen in huis waarvan er 26 leeg zijn. Ze liggen meestal in de berging, garage, woonkamer of bureau. Ga dus op zoek, bewaar ze vanaf nu in het Bebat inzameldoosje, en maak er een gewoonte van om je lege batterijen regelmatig in te leveren.

Inzamelpunt in jouw buurt

Waarom moeten we batterijen recycleren?

Wist je dat we met de grondstoffen van 13 batterijen een brilmontuur kunnen maken? En met 120 een gieter? Bebat geeft elke batterij een nieuw leven door er alle metalen en andere grondstoffen uit te halen en ze opnieuw te gebruiken in andere toepassingen.

Lees meer

   

25 jaar

Bebat geeft al 25 jaar gebruikte batterijen een nieuw leven, door ze in te zamelen, te sorteren en te recycleren. Wij zijn een milieuorganisatie met inzamelresultaten op wereldniveau en we streven ernaar om steeds meer en beter te recycleren.

   

Bij Bebat, verzamelen, sorteren en recycleren we batterijen…

Voor elke familie gebeurt dit volgens een specifiek proces, waarbij telkens metalen en andere componenten herwonnen worden en als grondstof opnieuw kunnen gebruikt worden in de industrie.

Ontdek het recyclageproces

…en we zijn er echt goed in!

België doet hiermee beter dan de Europese doelstelling van 45% in 2016. België is duidelijk koploper in Europa en de rest van de wereld.

Bebat in cijfers

 

We werken nauw samen met onze partners

Als producent of invoerder is het niet eenvoudig om zelf te voldoen aan de wettelijke aanvaardingsplicht voor gebruikte batterijen en accu's. Wanneer u zich aansluit bij Bebat dan zorgen wij ervoor dat u aan deze aanvaardingsplicht voldoet.

Registreer je onderneming

We leren kinderen over batterijen

Villa Pila is het interactieve bezoekersparcours van Bebat dat jij met je klas kan komen beleven. Je beleeft er op verschillende plaatsen het wonderlijke verhaal van batterijen: een spectaculaire show, een leuke animatiefilm, zelf leuke proeven uitvoeren of met de hele klas kwissen.

Lees meer over batterijen