Skip to content

Blog

Alles wat je moet weten over batterijen

wetgeving

9 simpele stappen naar aansluiting Bebat

17 August 2020

Aansluiten bij Bebat verloopt volledig elektronisch op het myBatbase-platform, in 9 stappen en gemiddeld 18 minuten. Volg hier hoe eenvoudig dit is.

deelnemers

Een blik op de toekomst

14 August 2020

Bebat bevroeg deelnemers en medewerkers om tot meer vereenvoudigde processen te komen. Alles over het resultaat van dit innovatietraject leest u hier.

recyclage , educatie

De Dubbele Puntenactie: 6 tips voor een topresultaat

09 July 2020

Tijdens de Dubbele Puntenactie van Bebat krijgt jouw school voor elke ingezamelde kilo gebruikte batterijen niet 1 maar 2 punten. Punten die je kunt inruilen voor toffe uitstapjes, busvervoer en didactisch materiaal. Hieronder verzamelden we een hoop tips om het aantal ingezamelde batterijen én punten op te krikken.

2020: Uiterlijke betalingsdata | Bebat

23 June 2020

Naar aanleiding van de coronacrisis voorzag Bebat uitstel van aangiftes en betaling voor haar deelnemers. Bekijk hier wat de uiterlijke betalingsdata zijn in deze uitzonderlijke regeling.

deelnemers , wetgeving

Aanvaardingsplicht: aansluiten bij Bebat of een andere organisatie?

12 June 2020

Voor de wettelijke aanvaardingsplicht batterijen: regel je het zelf, sluit je aan bij Bebat - of zijn er alternatieven? In deze blogpost zetten we de mogelijkheden duidelijk op een rij.

wetgeving

Aan welke milieuverplichtingen moeten bedrijven voldoen in België?

12 June 2020

Als bedrijf moet je in België voldoen aan verschillende wettelijke verplichtingen rond milieu, afvalbeheer en recyclage. Lees hier hoe dat zit in de 3 gewesten: Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

deelnemers , wetgeving

Met je bedrijf zelf voldoen aan de aanvaardingsplicht? Dat doe je zo.

12 June 2020

Wil je jouw bedrijf in regel stellen met de aanvaardingsplicht? Ofwel laat je het werk over aan Bebat, ofwel breng je alles zelf in orde. Lees hier alles over.

tips & tricks , veiligheid

Waarom je een batterij mag vastpakken en een ‘schrikdraad’ niet.

18 May 2020

Hoe komt het dat je geen schok krijgt als je een batterij aanraakt? En hoe voorkom je dat een batterij voor een kortsluiting zorgt? Dat leggen we duidelijk uit.

veiligheid

Betere en veiligere batterijen: 5 recente mijlpalen

18 May 2020

Het onderzoek naar betere batterijen zit in een stroomversnelling. Veiliger, schoner, compacter, performanter zijn keywords voor de onderzoekers. Vijf innovatieve mijlpalen in 2019.