Skip to content

Blog

Alles wat je moet weten over batterijen

E-mobility: (veel) meer dan elektrische personenwagens

Van elektrische trucks tot e-steps en e-jachten: e-mobility is veel meer dan elektrische personenwagens. En er komen dus veel end-of-life EV-batterijen aan. Bebat publiceerde hier een rapport over.

recyclage , tips & tricks , veiligheid

E-sigaretten: zo ga je veilig om met de batterij

08 March 2019

Een e-sigaret of vaper werkt op batterijen. Verkeerd gebruik kan leiden tot brand of zelfs ontploffing. Ontdek hoe je veilig omgaat met de batterij van een e-sigaret.

recyclage , educatie

Bebat en de OVAM organiseren grootscheepse zoektocht naar batterijen

29 October 2019

Bij Vlaamse gezinnen liggen ruim 84 miljoen gebruikte batterijen met ontzaglijke hoeveelheden bruikbare grondstoffen. Lees meer over de grote zoektocht die Bebat en OVAM lanceren.

Batterijen in de klas: maak kennis met onze educatieve speldoos

10 October 2019

De educatieve speldoos van Bebat dompelt je leerlingen onder in de wereld van de batterij. Vraag nu gratis jouw exemplaar aan.

recyclage , educatie

De Dubbele Puntenactie: 6 tips voor een topresultaat

30 September 2019

Tijdens de Dubbele Puntenactie van Bebat krijgt jouw school voor elke ingezamelde kilo gebruikte batterijen niet 1 maar 2 punten. Punten die je kunt inruilen voor toffe uitstapjes, busvervoer en didactisch materiaal. Hieronder verzamelden we een hoop tips om het aantal ingezamelde batterijen én punten op te krikken.

recyclage

E-scooter: alles wat je moet weten over de batterij

18 September 2019

Een elektrische bromfiets heeft een laag verbruik en maakt amper lawaai. Maar hoe verzorg je de batterij van een e-scooter? En wat als zij defect is? Lees het hier.

tips & tricks , recyclage

De batterij van je smartphone opladen in de auto: do’s en don’ts

12 August 2019

De batterij van je smartphone opladen in de auto is al helemaal ingeburgerd. Maar waar moet je op letten? En wat moet je vermijden? Lees het in deze blogpost.

recyclage

E-steps: dit moet je weten over de batterij

12 August 2019

De e-step wint aan populariteit, zeker als transportmiddel voor stadsbewoners. Maar hoe verzorg je de batterij van een elektrische step? En wat moet je doen als zij defect is?

recyclage , educatie

Zo zorgt Bebat ervoor dat EV-batterijen veilig opgehaald worden

16 July 2019

Hoe zorgt Bebat ervoor dat EV-batterijen veilig worden opgehaald en getransporteerd? We vroegen het aan Katrien Busselot, Logistics & Recycling manager bij Bebat.

recyclage , educatie

EV-batterijen veilig ontmantelen: hoe gaat dat in zijn werk?

16 July 2019

Hoe zorgt Bebat ervoor dat EV-batterijen veilig worden ontmanteld? We vroegen het aan Geert Allard, operationeel manager bij Sortbat.