Win een speelplein voor je gemeente 2016 | Bebat Overslaan en naar de inhoud gaan

Win een Speelplein voor je gemeente 2016

Tussen 1 september en 30 september daagde Bebat de gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant uit om zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. De inzet? Een milieuvriendelijk speelplein! Dit jaar waren de gemeentes Steenokkerzeel (Vlaams-Brabant), Evere (Brussel), en Court-Saint-Etienne (Waals-Brabant) de beste leerlingen uit de klas. 

De uitdaging

Bebat organiseerde van 1 september tot en met 30 september 2016 voor de 4de keer de actie ‘Win een speelplein voor uw gemeente’. Dit jaar zou de strijd losbarsten in de provincies Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant.

De gemeentes Steenokkerzeel (Vlaams-Brabant), Court-Saint-Etienne (Waals-Brabant) en Evere (Brussel) waren deze editie de beste leerlingen van de klas. Zij zullen binnenkort de trotse eigenaars zijn van een gloednieuw ecologisch speelplein. 

In totaal engageerden 47 gemeenten om mee te doen: 27 in Vlaams-Brabant, 10 in Waals-Brabant en 10 in Brussel. In deze gemeenten werden zowel jong en oud uitgedaagd om samen de handen in elkaar te slaan en hun beste beentje voor te zetten ten voordele van het milieu. 

Ook de inzamelresultaten van deze actie mogen gezien worden: Door het enthousiasme en de gedrevenheid van de inwoners zamelden de drie provincies samen niet minder dan 74.374 kg in.