Skip to content
Wat je de Sint en de Kerstman in het oor mag fluisteren

Wat je de Sint en de Kerstman in het oor mag fluisteren

Hoor wie klopt daar kind’ren? Sinterklaasavond is weer in aantocht. En even later liggen er ook nog pakjes onder de kerstboom. Er is dus veel nieuw en leuk speelgoed in zicht! Zowel ‘klassiek’ speelgoed als speelgoed dat dankzij batterijen ‘tot leven’ komt. Ontdek hieronder enkele ideetjes die je onze twee baardige vrienden, de Sint en de Kerstman, in het oor kan fluisteren.

Het einde van het jaar nadert. Het wordt dus weer de hoogste tijd om op zoek te gaan naar het juiste speelgoed voor elk kind. Wat ‘leuk’ gevonden wordt, evolueert. Volgens de leeftijd, wat de vriendjes ‘cool’ vinden, wat ze zien op tv en internet, 

Spelen met lego

Evergreens

‘Mega cool’ zijn (bijvoorbeeld) een trampoline waarop ze al hun energie kwijt kunnen. (Vraag wel aan de Sint of de Kerstman om een degelijk, voldoende stabiel model dat tegen een stootje kan!). Pokemon-kaarten zorgen nog altijd voor veel spannende uurtjes. En Lego heeft ondertussen wel de All-time Achievement Award verdiend voor speelgoed dat niet alleen ‘fun’ is maar ook enorm leerrijk. Van een evergreen gesproken.

Voor moeilijke inslapertjes

Op zoek naar een cadeautje waar ze wat méér mee kunnen? Deze bedlamp in de vorm van een schattige hond zorgt voor zacht licht en een rustgevende sfeer in de slaapkamer. Van zodra het hondje oplicht, is het bedtijd. Ideaal dus om hen zachtjes te laten wennen aan het ‘bedritueel’. De bedlamp kan je natuurlijk ook altijd gebruiken om die donkere gang wat minder akelig te maken. 

Nachtlampje

Voor whizzkids in de dop

Jong geleerd is oud gedaan. Met een educatieve tablet voor de allerkleinsten komen ze spelenderwijs in aanraking met schermpjes, toetsen en... interactie. Via 25 interactieve app-toetsen maken ze kennis met kleuren, vormen, dieren en nog veel meer. Samen luister je naar muziek en korte verhaaltjes. De kinderen kunnen ook een vriendje ‘bellen’ en allerlei interessante weetjes opsteken. Een speeltablet als deze maakt een leuk bruggetje naar zogenaamd ‘STEM’-speelgoed.

Kleine Einstein

Voor kleine Einsteins

Ken je STEM al? Deze term wordt internationaal gebruikt om alles wat te maken heeft met wetenschap (Science), technologie, engineering en wiskunde (Maths) te bundelen. De Vlaamse regering stippelde trouwens een STEM-actieplan uit tot 2020 om de tewerkstelling in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te stimuleren. Een mooie aanloop daar naartoe is zogenaamd STEM-speelgoed. Daarmee leren kinderen allerhande zaken zonder het gevoel te krijgen dat ze op de schoolbanken zitten. Geknipt voor kleine Einsteins die een vliegtuig willen bouwen, een robot programmeren, experimenteren in een scheikundelab en nog veel meer.

Voor e-drivers van morgen

Elektrisch rijden zit in een stroomversnelling. Het is de mobiliteit van de toekomst… en die toekomst is nu al begonnen. Om de junioren hiermee vertrouwd te maken kan je hen nu al een elektrisch voertuig cadeau doen. In speelgoedversie, natuurlijk. Sommige kinderen krijgen er maar niet genoeg van: auto’s met afstandsbediening, maar ook autoracebanen met versnellers. Ook de brandweerwagen is nog altijd een onverwoestbare ‘evergreen’ - maar dan in het rood. 

Vandaag zijn er ook speelgoed-drones in de handel. Let wel: onder de 10 jaar zijn drones te gevaarlijk. Zo mogelijk nog cooler zijn hoverboards die aangedreven worden door batterijen. Je lijkt er wel op te zweven! Let zeker op de leeftijdsindicaties en de snelheid die ze halen.

Hoverboard

Voor gezelschapsspel-fans

Wie kent nog het Electro-spel waarmee oma & opa zijn opgegroeid? Ook vandaag zijn er nog steeds veel gezelschapsspellen met dat extraatje. We hebben even rondgevraagd welk speelgoed vandaag ‘in’ is en de volgende twee kwamen als favorieten uit de bus. 
3- tot 6-jarigen krijgen steevast de slappe lach van Poepie Knor. het spel waarbij je varkens uit de modder moet halen. Vanaf 6 jaar is Dokter Bibber een tophit. Verlos jij patiënt Sam van al zijn gekke kwalen, zoals die kikker in zijn keel?

Gameboy

Voor Game Boys & Girls

Wie kent nog het Electro-spel waarmee oma & opa zijn opgegroeid? Ook vandaag zijn er nog steeds veel gezelschapsspellen met dat extraatje. We hebben even rondgevraagd welk speelgoed vandaag ‘in’ is en de volgende twee kwamen als favorieten uit de bus. 
3- tot 6-jarigen krijgen steevast de slappe lach van Poepie Knor. het spel waarbij je varkens uit de modder moet halen. Vanaf 6 jaar is Dokter Bibber een tophit. Verlos jij patiënt Sam van al zijn gekke kwalen, zoals die kikker in zijn keel?

Slimme tips voor speelgoed & batterijen

  • Om de pret compleet te maken, controleer je best vooraf even of er batterijen meegeleverd worden in de verpakking. En test het speelgoed vooraf even mét de batterijen erin, als het kan… Dan voorkom je teleurgestelde gezichtjes.
  • Koop enkel de batterijen die je echt nodig hebt en leg geen onnodige voorraad aan. Batterijen hebben immers een vervaldatum.
    Wees extra voorzichtig bij het instoppen of vernieuwen van batterijen in een speeltoestel. Kijk na of ze goed vastzitten.
  • Respecteer ook altijd de polariteit (+ en -) en de voltage volgens de eigenschappen van het toestel.
  • Wat als kinderen in contact komen met een lekkende batterij, bijvoorbeeld? 
    Meer hierover in deze blogpost over batterijen & kinderen.
  • Mix nooit oude met nieuwe batterijen. In dit geval zal de batterij met het minste vermogen bepalen hoelang het speelgoed nog zal werken.
  • Mix zeker ook geen verschillende types batterijen.
  • Is er een bepaald speeltje waarvoor je oogappel minder interesse heeft? Laat de batterijen er dan zeker niet inzitten als je het gedurende een tijdje niet gaat gebruiken. Zo vermijd je lekkende batterijen.
  • Lijkt het alsof je speeltje de geest heeft gegeven door een lege batterij? Test dan zeker de batterij met een batterijtester. Soms zit er nog restwaarde in de batterij en kan je die nog in een ander toestel gebruiken zoals bijvoorbeeld een wandklok.
Geen inzameldoosje meer in huis?

Geen inzameldoosje meer in huis?

Laat het ons weten en wij sturen je er eentje op.

Vraag een inzameldoosje aan