Skip to content
Op schooluitstap dankzij lege batterijen? Ontdek het scholenprogramma van Bebat.

Op schooluitstap dankzij lege batterijen? Ontdek het scholenprogramma van Bebat.

Wist je dat ook scholen inzamelpunt kunnen worden bij Bebat? En dat je daar als school flink voor beloond wordt? Het Bebat spaarprogramma zorgt ervoor dat de inzamelunit op school het vertrekpunt wordt voor allerlei toffe initiatieven om batterijen in te zamelen. Wat dacht je van een schooluitstap naar Villa Pila, het huis van de batterij? Of allerlei educatief materiaal? Dankzij deze beloningen wil iedereen gretig batterijen inzamelen en bijleren over waarom dat zo belangrijk is.

Ontdek in dit artikel hoe je inzamelinspanningen beloond worden en hoe je het beste resultaat behaalt.

Je lege batterijen brengen punten op

Of je nu al een inzamelunit op school hebt of niet, het is nooit te laat om te beginnen met inzamelen. Laat maar komen die lege batterijen, want er vallen punten te verdienen voor je school!

kids visiting villa pila

Op schooluitstap naar Villa Pila of …?

Eén van de mogelijke beloningen die je met je punten bij elkaar kan sparen, is een busrit naar ons huis van de batterij: Villa Pila. We ontworpen dit interactief parcours speciaal voor leerlingen van het 3de tot en met het 6de leerjaar. De kinderen zien in ons sorteercentrum met eigen ogen wat er met de ingezamelde batterijen gebeurt, kunnen al hun vragen kwijt en leren spelenderwijs alles over batterijen. Onze Villa Pila-animatrice legt met veel plezier aan de jonge inzamelaars uit hoe alles in elkaar zit.

Hoewel iedere milieubewuste klas zeker eens een bezoekje gebracht moet hebben aan Villa Pila, kan je je gespaarde punten ook gebruiken voor andere leerrijke schooluitstappen, zoals naar dierentuinen, musea of pretparken, of voor tal van andere beloningen, zoals nieuw knutselmateriaal of leuke schoolspullen. Je spaart het allemaal bij elkaar door batterijen in te zamelen.

Ontdek de catalogus

Hoe spaar je punten voor je favoriete beloning?

Heb je een beloning op het oog? Sparen maar! Voor elke kilo ingezamelde batterijen in het Bebat-vat verdient je school één punt. Met die punten kun je ‘shoppen’ in de MyBebat-catalogus boordevol super leuke schoolspullen en toegangstickets. Bebat weet immers dat elke school extraatjes kan gebruiken én … de kinderen hebben zélf de beloning bij elkaar gespaard!

Elke school heeft een eigen MyBebat-profiel waar je in een oogopslag ziet hoeveel punten je al hebt verzameld. Je kan er ook nieuw inzamelmateriaal aanvragen.

Nog geen MyBebat-profiel? Registreer je school in enkele klikken.

Kan jouw school Bebat-inzamelpunt worden? 

Alle basis- en secundaire scholen in België kunnen instappen in het Bebat spaarprogramma. Inzamelpunt worden is makkelijk en gratis. Bebat brengt het nodige materiaal naar je toe, waardoor je meteen aan de slag kan.

De school zamelt in, en Bebat doet de rest. Onze chauffeur komt je volle vaten gratis ophalen en onze field promotor komt af en toe langs om te kijken of alles in orde is. Hij of zij is ook beschikbaar voor al je vragen.

Batterijen inzamelen op school

Batterijen inzamelen op school: zo doe je dat

Veilig inzamelen

Kinderen en ouders gaan vaak vol enthousiasme batterijen inzamelen voor het Bebat-inzamelvat op school. Om te zorgen dat dit veilig gebeurt, zorgt Bebat voor de nodige do’s & don’ts: een reeks adviezen en tips om veilig om te gaan met lege batterijen.

Zo is het bijvoorbeeld niet oké om industriële of professionele batterijen van het werk van mama of papa mee te brengen. Op school horen alleen de kleine, ronde huis-tuin-en-keukenbatterijen die in de inwerpopening van het Bebat-vat passen.

In het educatief downloadcenter van Bebat vind je daarover een duidelijke poster. Als leerkracht kan je er ook het nodige lesmateriaal over batterijen downloaden.

Wil je een hele les aan batterijen wijden? Dan kunnen onze kant-en-klare lespakketten je zeker verder helpen! We ontwikkelden er eentje voor elke graad van het lager onderwijs en één voor het secundair onderwijs.
 

Tips om veel punten bij elkaar te sparen

  1. Organiseer een batterijenjacht
    Moedig leerlingen, ouders, leerkrachten en personeel aan om thuis op batterijenjacht te gaan. Een handig hulpmiddel daarvoor is de Batterijenjacht-checklist. Laat iedereen de batterijen mee naar school brengen in het handige Bebat-doosje, om ze vervolgens in de inzamelunit te droppen.

  2. Wijd een les aan batterijen
    Met een interessante les over batterijen laat je kinderen zien hoe belangrijk het is om batterijen in te zamelen. Als ze de redenen begrijpen, zullen ze vanzelf willen inzamelen! Download hier de lespakketten.

  3. Betrek batterijen bij de les
    Onderzoek samen met de kinderen in de les wiskunde hoeveel batterijen er in één kilo kunnen. Reken aan de hand van dit blogartikel ook eens uit hoeveel grondstoffen voor brilmonturen, gieters, driewielers,... je klas al bij elkaar sprokkelde.

De schooluitstapjes en andere beloningen zijn natuurlijk superleuk, maar het is niet de enige motivatie van de kinderen. Ze worden ook gedreven door het idee dat ze zélf meehelpen aan een mooiere wereld. Prachtig toch, onze Helden van Bebat

Villa Pila is leerrijk én leuk. Ook zin gekregen om ons een bezoekje te brengen? Haast je, want de agenda zit heel snel vol!

Recycleer mee!

Zin om ook je batterijtje bij te dragen? 

Registreer hier snel en makkelijk

Je ontvangt van Bebat binnen de 24u een login en een paswoord en stuurt de regioverantwoordelijke binnen de 5 à 10 werkdagen langs bij de school met het geschikte inzamelmateriaal. Veel inzamelplezier!

Op zoek naar lesmateriaal?

Op zoek naar lesmateriaal?

Ontdek ons educatief downloadcenter.

Bekijk ons educatief materiaal