Skip to content

De Dubbele Puntenactie: 6 tips voor een topresultaat

Tijdens de Dubbele Puntenactie van Bebat krijgt jouw school voor elke ingezamelde kilo gebruikte batterijen niet 1 maar 2 punten. Punten die je kunt inruilen voor toffe uitstapjes, busvervoer en didactisch materiaal. Hieronder verzamelden we een hoop tips om het aantal ingezamelde batterijen én punten op te krikken.

1. Zet de inzamelton op een zichtbare plaats

Het klinkt erg voor de hand liggend, maar de beste tips zijn soms erg eenvoudig: zorg dat alle leerlingen en hun ouders de inzamelton niet kunnen missen. Zo is een plekje op de speelplaats, wel onder een afdak, een uiterst geschikte locatie. Andere suggesties? Die vind je op onze handige ‘Waar plaats je de ton op school?’-poster in het downloadcenter.   

Scholen inzamelactie dubbele punten


2. Schrijf een berichtje in de agenda of op het schoolplatform

Plaats een oproep in de agenda van je leerlingen. Zo krijgen de ouders een reminder om thuis even de kasten te doorzoeken of eindelijk het doosje gebruikte batterijen in de garage in te leveren. Werken jullie met een online schoolplatform? Laat daar een berichtje achter voor de ouders. 

3. Maak kleurrijke affiches

In een creatieve bui? Perfect. Geef je leerlingen de opdracht om opvallende affiches te maken met de oproep om batterijen in te zamelen. Hang ze overal in het schoolgebouw aan de muren. Vergeet ook zeker de inkomhal niet. Zo blijft je oproep niet onopgemerkt.

 Plaats een oproep in de agenda van je leerlingen. Zo krijgen de ouders een reminder om thuis mee te zoeken naar lege batterijen.

 

4. Houd een lege batterijenzoektocht op school

Rekenmachines, zaklampen, wekkers, wandklokken, afstandsbedieningen, muzikaal speelgoed,... Het zijn allemaal toestellen met batterijen die je op school kunt terugvinden. Maak met alle leerlingen een lijst als startpunt voor jullie zoektocht. De leerlingen kunnen vervolgens in de klas op zoek gaan naar toestellen met batterijen die niet meer werken. De lege batterijen worden verzameld en eventueel getest (indien jullie beschikken over een batterijtester).

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk batterijen verzamelen, maar verlies de veiligheid niet uit het oog. Toestellen die bijvoorbeeld al lang in de kast staan, kunnen te maken hebben met lekkende batterijen. Hoe je dit veilig aanpakt, lees je in deze blogpost.


5. Huiswerk? Een zoektocht in huis!

Uit een recent onderzoek is gebleken dat we maar liefst 4x meer batterijen in huis hebben dan we denken. Een doorsnee gezin heeft gemiddeld 131 batterijen in huis. Bij een gezin met kinderen loopt dat aantal batterijen op tot 150. Daar zitten het speelgoed, de afstandsbedieningen van spelcomputers, de draadloze tandenborstels,... zeker voor iets tussen. De kans is groot dat hier heel wat lege batterijen tussen zitten. Dus geef je leerlingen de opdracht om samen met hun ouders die gebruikte batterijen te verzamelen en mee naar school te nemen. Let wel goed op dat er enkel gebruikte huis-tuin-en keukenbatterijen die in de invulopening passen worden binnengebracht op school. 

6. Ga op tijd aan de slag

Van 4 tot en met 10 november ontvangt je school 50 punten extra per aanvraag. Van 11 tot en met 17 november krijg je 20 punten extra. En dit bovenop de dubbele actiepunten. Snel beginnen is dus de boodschap! Ophaling aanvragen via MyBebat? Da’s nog meer extra punten scoren. Per ton van meer dan 50 kg krijg je namelijk nog eens 20 extra punten. 

Alles wat je moet weten voor een vlot verloop van de Dubbele Puntenactie 

  1. Vraag tussen maandag 4 november  en zondag 24 november een gratis ophaling aan via MyBebat. Nog geen login op dit platform? Registreer je dan nu. Je kunt hier ook je puntensaldo raadplegen en bestellingen plaatsen in de webshop.

  2. De ophalingen gebeuren normaal binnen de 10 werkdagen na de aanvraag. Alle aanvragen van 4 november tot en met 24 november tellen mee voor de Dubbele Puntenactie. Geen stress dus!

  3. Is je laatste ton halfvol? Wacht niet te lang om je ophaling aan te vragen. Onze chauffeur neemt enkel batterijen mee die zich in de ton bevinden, overvolle tonnen zijn dus een no-go.

  4. Zorg ervoor dat je tonnen op een centrale en makkelijk bereikbare plek staan. Zo kan onze chauffeur ze probleemloos meenemen.

  5. Per school worden maximum 5 tonnen geleverd. Vraag dus op tijd je ophaling aan, zo kom je nooit een ton tekort.

 

{{cta('29e81ab6-4b01-4ea7-831a-873aa2bb7015')}}