Skip to content

Lege batterijen inruilen voor nieuw materiaal of een uitstap: ontdek Bebats scholenprogramma

Wist je dat ook scholen inzamelpunt kunnen worden bij Bebat? En dat je daar als school flink voor beloond wordt? Het Bebat spaarprogramma zorgt ervoor dat de inzamelton op school het vertrekpunt wordt voor allerlei toffe initiatieven om batterijen in te zamelen. Iedereen wil gretig batterijen inzamelen en bijleren over waarom dat zo belangrijk is. Kinderen zijn niet alleen gemotiveerd door onze beloningen, maar vooral omdat ze zélf meehelpen aan een mooiere wereld. Prachtig toch, onze Helden van Bebat?

Kan elke school Bebat inzamelpunt worden?

Alle basis- en secundaire scholen in België kunnen instappen in het Bebat spaarprogramma. Inzamelpunt worden is makkelijk en gratis. Bebat brengt het nodige materiaal naar je toe, waardoor je meteen aan de slag kan. Ook het ophalen van een ton is helemaal gratis. Bovendien heeft Bebat in elke regio een field promotor die af en toe langskomt en waar je met al je vragen terecht kan.

bebat inzamelpunt

Veilig batterijen inzamelen op school: zo doe je dat!

Kinderen en ouders gaan vaak vol enthousiasme batterijen inzamelen voor de Bebat-inzamelton op school. Om te zorgen dat dit veilig gebeurt, zorgt Bebat voor de nodige do’s & don’ts: een reeks adviezen en tips om veilig om te gaan met lege batterijen. Zo is het bijvoorbeeld niet ok om industriële of professionele batterijen van het werk van mama of papa mee te brengen. Op school horen alleen huis-, tuin- en keukenbatterijen! In het educatief downloadcenter van Bebat vind je daarover een duidelijke poster. Als leerkracht kan je er ook handig het nodige lesmateriaal over batterijen downloaden.

 


Kinderen en ouders gaan vaak vol enthousiasme batterijen inzamelen voor de Bebat-inzamelton op school.


Batterijen inzamelen, dat kan tellen

Moedig leerlingen, ouders, leerkrachten en personeel aan om thuis op batterijenjacht te gaan. Een handig hulpmiddel daarvoor is de Batterijenjacht-checklist. Breng de batterijen mee naar school en drop ze in de ton.

Voor elke kilo batterijen die de school inzamelt, krijgt de school een spaarpunt. Hang de score van de school uit als extra motivatie!

Onderzoek samen met de kinderen in de les wiskunde hoeveel batterijen er in één kilo kunnen. Reken aan de hand van dit blogartikel ook eens uit hoeveel grondstoffen voor brilmonturen, gieters, driewielers,... je klas al bij elkaar sprokkelde.

Wat kan je met je gespaarde punten doen?

Elke school heeft een eigen MyBebat-profiel waar je in een oogopslag ziet hoeveel punten je al hebt verzameld. Je kan er ook nieuw inzamelmateriaal of een gratis ophaling aanvragen. Je school registreren op MyBebat doe je in enkele kliks.

Voor elke kilo batterijen verdient je school dus één punt. Met die punten kun je ‘shoppen’ in de MyBebat-catalogus boordevol super leuke schoolspullen en toegangstickets. Bebat weet immers dat elke school extraatjes kan gebruiken én … de kinderen hebben zélf de beloning bij elkaar gespaard!

Nieuw knutselmateriaal? Een uitstap naar het Sea Life Center? Een dagje Technopolis? Busvervoer nodig? Je spaart het allemaal bij elkaar door batterijen in te zamelen. Ontdek de catalogus.

voordelen inzamelen batterijen

Dé uitdaging van het jaar: de scholenwedstrijd!

Om het inzamelen van batterijen te promoten bij leerlingen en ouders organiseert Bebat jaarlijks een of meerdere grote inzamelacties. Als geregistreerde school krijg je hier van Bebat tijdig nieuws over via e-mail én per post. Enkele voorbeelden van onze populaire inzamelacties zijn de dubbele puntenactie, win een concert op school, win een ravotdag op school,....

Welkom bij het huis van de batterij

Krijgen je leerlingen maar niet genoeg van batterijen? Of ben je nog op zoek naar een leerrijke, gratis uitstap rond milieu? Neem je leerlingen mee naar Villa Pila, het huis van de batterij! We ontworpen dit interactief parcours speciaal voor leerlingen van het 3de tot en met het 6de leerjaar. Ze zien in ons sorteercentrum met eigen ogen wat er met de ingezamelde batterijen gebeurt, kunnen al hun vragen kwijt en leren spelenderwijs alles over batterijen. We leggen met veel plezier aan de enthousiaste inzamelaars uit hoe alles in elkaar zit.

Villa Pila is leerrijk én leuk. Ook zin gekregen om ons een bezoekje te brengen? Haast je, want de agenda zit heel snel vol.

 

We ontworpen dit interactief parcours speciaal voor leerlingen van het 3de tot en met het 6de leerjaar.

Recycleer mee!

Zin om ook je batterijtje bij te dragen? Registreer hier snel en makkelijk. Je ontvangt van Bebat binnen de 24u een login en een paswoord en stuurt de regioverantwoordelijke binnen de 5 à 10 werkdagen langs bij de school met het geschikte inzamelmateriaal. Veel inzamelplezier!


Op zoek naar lesmateriaal?

Ontdek ons educatief downloadcenter.


Registreer je gratis  

Misschien wil je dit ook wel lezen

Elektrische fiets razend populair: dit moet je weten over de accu!

09 January 2018

Hoe lang gaat de batterij mee? Wat als de accu kapot is? Nuttige tips voor een gezonde fietsbatterij!

Batterijen die niet lekken: science of sciencefiction?

04 October 2018

Alle batterijen kunnen lekken omdat ze een vloeistof bevatten. Voorlopig vind je batterijen die nooit kunnen lekken nog niet in je supermarkt. Maar er wordt wel hard aan gewerkt …

Lege batterijen inruilen voor nieuw materiaal of een uitstap: ontdek Bebats scholenprogramma

19 February 2018

Wist je dat ook scholen inzamelpunt kunnen worden bij Bebat? En dat je daar als school flink voor beloond wordt?