Skip to content

Campagne batterijtesters voorlopig geannuleerd

Normaal gezien organiseerde Bebat in samenwerking met de OVAM van 5 tot en met 15 mei een inzamelactie in de recyclageparken. In ruil voor je ingezamelde batterijen kon je een batterijtester ontvangen. Omwille van het Coronavirus kan deze actie jammer genoeg niet doorgaan.

Actie batterijtesters geannuleerd door Coronavirus

De actie werd aangekondigd in de afvalkrantjes van de intercommunales, maar op het moment dat het Coronavirus zijn intrede deed, waren deze al gedrukt.

Gezien het in veel recyclageparken nog steeds erg druk is en de meeste nog niet volgens het normale regime functioneren hebben de intercommunales beslist om alle acties voorlopig op te schorten. Zo kunnen de mensen op de parken zich focussen op de herorganisatie in functie van de huidige maatregelen en hoeven consumenten zich niet onnodig naar het recyclagepark te begeven.

De actie zal verplaatst worden naar een latere datum. Deze wordt bepaald in samenspraak met de intercommunales en zal aangekondigd worden via de afvalkrantjes en -magazines.

Screenshot 2020-05-05 13.54.13

 


Op zoek naar een inzamelpunt?

Vind er hier eentje in jouw buurt.


Vind een inzamelpunt  

Misschien wil je dit ook wel lezen

EV-batterijen veilig ontmantelen: hoe gaat dat in zijn werk?

16 July 2019

Hoe zorgt Bebat ervoor dat EV-batterijen veilig worden ontmanteld? We vroegen het aan Geert Allard, operationeel manager bij Sortbat.

Gebruikte batterijen op jouw school? Hier spoor je ze op.

09 December 2019

Ook op school zitten veel gebruikte batterijen verscholen. Kom even mee op verkenningstocht en lees hoe je helpt ook die batterijen te recycleren.

Welke soorten batterijen bestaan er?

23 January 2018

Batterijen bestaan in tal van afmetingen en samenstellingen. In de blogpost vertellen we je alles over de verschillende soorten batterijen.